SLOVENSKA LIGA

Derbi hrvatskih trenera mogao bi odlučiti prvaka Slovenije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL

U SLOVENIJI je u tijeku napeta borba za naslov između Olimpije, Maribora i Celja, sve tri ekipe su unutar jednog boda razlike pa je do kraja ključan svaki osvojeni bod.

Da stvar bude dramatičnija, danas od 20:45 igra se derbi Olimpije i Maribora u Ljubljani koji bi mogao usmjeriti utrku za naslov. Ključne uloge u tom susretu imat će dva hrvatska trenera, Dino Skender na klupi Olimpije i Sergej Jakirović na klupi Maribora.

Sedam kola ostalo je do kraja slovenskog prvenstva, a Dino Skender već drugoj utakmici na klupi Olimpije mora igrati derbi koji bi mogao odlučiti osvajača naslova.

Napeta završnica

Skender je debitirao pobjedom u prošlom kolu u gostima protiv Domžala golom odluke Harisa Kadrića u 90. minuti utakmice. Osim spomenutog trenerskog dvojca, u derbiju će se moći vidjeti još Hrvata.

Kod Olimpije je to golman Matija Orbanić, branič Marko Perković. veznjak Bojan Knežević te napadač Ante Vukušić koji se za titulu najboljeg strijelca slovenskog prvenstva bori s hrvatskim napadačem Darijem Vizingerom. Bivši napadač Hajduka zabio je 18 golova uz pet asistencija u 28 utakmica.

Sergej Jakirović u obrani će imati hrvatskog stopera Špiru Peričića (26), Splićanina koji je ranije nosio dres Hajduka pa se može reći kako će hrvatski treneri i igrači odlučivati o slovenskom prvaku, čak i neovisno od ishoda ovog susreta.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više