Derbi s jednim poluvremenom igre i Tonelom kao jedinim dobitkom

HAJDUK i Dinamo su u prvom derbiju sezone podijelili bodove (1:1) u 7. kolu HNL-a. "Bili" su oštećeni za jedanaesterac, a Sammirov gol poništio je Sharbini.

> Tijek utakmice Hajduk - Dinamo 1:1

Cijeli tjedan prije utakmice obilježile su najave dvoboja najvećih suparnika u kojima su prednjačili treneri Poklepović i Halilhodžić a jednima i drugima derbi je bio generalka pred europske nastupe sljedećeg tjedna.

Standardizirani Hajduk i Brazilska trojka u Dinamovoj polušpici

Hajdukova postava bila je očekivana, jedinu dvojbu Brkljača ili oporavljenik Ljubičić, Špaco je riješio u korist prvog. Dinamov trener iznenadio je postavljanjem egzotičnog Dode u "drugi napadački red" iza Rukavine, dok su posljednje prinove Hajduka i Dinama - Ervin Bulku i Fatos Beqiraj, bile na klupi. U obrani gostiju debitirao je Portugalac Tonel, pojačanje iz lisabonskog Sportinga.

Badelj "multipraktik" se iskupio za loš početak sezone

Tonel je derbi odradio impresivno i obrana Modrih je s njim dobila veliko pojačanje, a osim njega, u Dinamu se konačno ove sezone pozitivno istakao Milan Badelj. Prvo je na terenu stršao po krvavoj glavi zamotanoj u zavoj, zatim mu ozljeda koju mu je nanio Andrić nije smetala da nekažnjeno sruši Sharbinija u Dinamovom kaznenom prostoru, potom odlično asistira Sammiru za vrhunski gol i na kraju, da padom na crti Lončaričevog goa spriječi Maločin zgoditak!

Dinamo napao od početka, Hajduk dao gol na silu

Bio je to standardni derbi ova dva kluba, prvo poluvrijeme protkeklo je u "igri bez igre" iako je Dinamo bio bolji, konkretniji i za razliku od posljednjih preplašenih nastup na Poljudu, dominantnijji. A onda je pet minuta prije odlaska na nezasluženi odmor prvo Hajduk trebao imati kazneni udarac, a odmah zatim Sammir sjajno poentira za Dinamo.

Hajduk je na krilima Torcide uraganski krenuo u nastavku, a nakon Lončarićeve ozljede, Sharbini je pokupio Ibrin odbijanac i savladao zamjenskog Kelavu. Do kraja se igralo na mahove: Dinamo se ponovno probudio i goropadno krenuo po pobjedu, Hajduk uzvratio sa par poluprilika, dok je Ante Rukavina, koji je bio pod posebnim povećalom zbog "hajdučke" prošlosti, bio potpuno nevidljiv.

Pročitajte više