Mandžukić srušio City i odveo Juventus u osminu finala i na vrh skupine

Foto: Guliver Image/Getty Images

DERBI večerašnjeg programa u Ligi prvaka između Juventusa i Manchester Cityja odlučio je Mario Mandžukić jedinim pogotkom na utakmici.

Juventus je bolje otvorio utakmicu, te prvi zaprijetio preko Dybale i Mandžukića, čiji su udarci bili neprecizni. U 16. minuti City je imao veliku priliku preko Fernandinha, no veznjak gostiju neometan je s deset metara promašio cijeli gol. 
 
Pogba započeo, Sandro ubacio, Mandžukić zabio
 
Kazna je uslijedila samo minutu kasnije. Pogba je povukao napad, proigrao Sandra čiji je ubačaj s lijeve strane u mrežu poslao Mandžukić nakon što je bio uspješniji u duelu s Otamendijem. Gosti su tražili prekršaj u napadu hrvatskog napadača, no uzalud.
 
 

Mandžukić srušio City!

Posted by Index Sport on 25. Novembar 2015
 
Mandžukić zabio dva gola u Ligi prvaka ove sezone, oba Cityju
 
Mandžukiću je to bio peti gol otkako je ovog ljeta iz Atletica stigao u Juventus i drugi u Ligi prvaka. Oba je zabio Cityju.
 
Mogao je Mandžukić i treći put ove sezone matirati Harta, ali je u 28. minuti engleski vratar fantastično obranio njegov udarac iz voleja s 15 metara.
 
Mandžina zamjena pogodila vratnicu, Aguero i Sterling propustili izjednačiti
 
Veliku priliku za 2:0 propustio je Morata, koji je u 55. minuti zamijenio Mandžukića, ali je njegov pokušaj loba završio na vratnici gostujućeg gola.
 
Do kraja utakmice City je propustio dvije velike prilike. Aguero nije iskoristio veliki poklon Marchisija, odnosno Buffon je fantastično reagirao u situaciji jedan na jedan, a Aguerova zamjena Sterling deset minuta prije kraja promašio je priliku koju je bilo teže promašiti nego zabiti.
 
Juventus preuzeo vrh, za ostanak na vrhu dovoljan i bod u Španjolskoj
 

Ovom pobjedom Juventus je izborio drugi krug i preuzeo prvo mjesto u skupini od Cityja, koji je ranije prošao u osminu finala. 

U posljednjem kolu Mandžo i društvo gostuju Sevilli, a City dočekuje Borussiju Monchengladbach. Juventusu je za ostanak na prvom mjestu dovoljan i remi u Španjolskoj budući da je bolji u međusobnom okršaju sa Cityjem.

Sastavi:

Pročitajte više