TRANSFERI

Detalji megatransfera: Barca nudi Rakitića, PSG traži onog koji nije na prodaju

Foto: Gulliver / Getty Images


ČELNICI Barcelone doputovali su u Pariz na početak pregovora s PSG-om oko Neymarovog povratka iz kluba u koji je prije dvije godine otišao uz odštetu od 222 milijuna eura i tako postao najskuplji nogometaš u povijesti.

Ovo označava drugi veliki preokret u Neymarovim nastojanjima da ovog ljeta ode iz katarskog zlatnog kaveza u Parizu jer je do prije samo dva dana Real bio u prednosti za njegov potpis. Smatralo se da Barcelonina nelikvidnost te nepovratno narušeni odnosi između tog kluba i PSG-a priječe Neymarov povratak.

Ali jučer je došlo do velikog preokreta, a jutros su Eric Abidal, sportski direktor Barcelone, i Javier Bordas, "šef Barcine diplomacije", uhvaćeni u avionu koji je letio iz Barcelone u Pariz.

Razni izvori iz Katalonije i Brazila javljaju da Barcelona za Neymara nudi 100 milijuna eura, Ivana Rakitića i Philippea Coutinha. PSG pak želi da jedan od igrača uključenih u navedenu razmjenu bude Barcelonin desni bočni Nelson Semedo.

Međutim, Barcelona 25-godišnjeg Portugalca za kojeg je prije dvije godine Benfici platila 35 milijuna eura smatra igračem koji nije na prodaju i odbija ga uvrstiti u trampu. 

Pročitajte više