Di Maria se sprema za transfer koji mu navijači neće oprostiti

Foto: Getty Images / Guliver image 

BARCELONA na ljeto želi dovesti Angela Di Mariju i prema izvorima iz Francuske već je u kontaktu s Argentincem oko mogućeg transfera. Di Maria u PSG-u nikada nije dosegnuo formu iz Real Madrida, koji je napustio u ljeto 2014., nakon 124 utakmice i 22 pogotka. PSG je Realu iskeširao 63 milijuna eura, a Di Mariji dao tjednu plaću od 240 tisuća eura. Selidbom u Barcelonu na sebe bi navukao bijes navijača Reala, koji nikome ne opraštaju takvu "izdaju", a usput bi ga stiskali i navijači Barcelone. Tražili bi od njega dodatan angažman, dokaze ljubavi i igru kojom bi opravdao uložen novac. 

Di Maria je bio najskuplje pojačanje Van Gaalovog Uniteda (preko 70 milijuna eura), ali je otišao posramljen, nakon samo jedne sezone. Navijačima Manchester Uniteda ostao je u lošem sjećanju. Dobio je sedmicu koju su nosili Best, Cantona i Beckham, ali nije bio ni sjena kultnim imenima s Old Trafforda. 

Transfer u Barcelonu s oduševljenjem ne bi prihvatili ni navijači PSG-a koji su od Barcelone doživjeli poraz za anale (6:1) i u najvećem preokretu u povijesti Lige prvaka ostali bez četvrtfinala. Di Marija je u prvoj utakmici i pobjedi Pariza 4:0 zabio dva pogotka. Nakon Cavanijevog pogotka u uzvratu, prstom preko usta utišavao je Camp Nou. 

 

Di Maria bi prelaskom u Barcelonu postao 13. igrač koji je igrao za Real, a potom obukao dres najvećih rivala. 32 igrača kroz povijest su igrala za dva najveća španjolska kluba, među njima Robert Prosinečki, Figo, Ronaldo, Gheorghe Hagi, aktualni trener Barcelone Luis Enrique i još uvijek aktivni Samuel Eto'o.

Pročitajte više