Diallo potpisao za Hajduk

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

ISMAEL DIALLO novi je igrač Hajduka. Diallo, 26-godišnji lijevi bek iz Obale Bjelokosti, stiže na Poljud kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s francuskim Ajacciom. Hajduk je objavio kratak video u kojem predstavlja svog novog igrača. Diallo je potpisao za Hajduk do ljeta 2026. godine uz mogućnost produljenja za još jednu godinu, a nosit će dres s brojem 5. 

Prošle sezone je odigrao 28 utakmica u prvoj francuskoj ligi. Za Ajaccio je igrao pet godina, a stigao je 2018. godine kao slobodan nogometaš iz Bastije.

Nikoličius: Donosi nam dodatnu kvalitetu

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius je rekao:

"Ismael Diallo prošao je sve reprezentativne selekcije Obale Bjelokosti, na Olimpijskim igrama u Tokiju bio je standardan igrač startne momčadi U-23 reprezentacije, a sada je član A reprezentacije. Profil je polivalentnog igrača kojeg možemo koristiti u različitim sustavima igre.

Lijevi bek je osnovna pozicija na kojoj igra, ali može alternativno pokriti poziciju lijevog stopera. Donosi nam dodatnu kvalitetu i drukčiji profil lijevog beka od igrača kojeg već imamo u kadru. U prethodno odigranoj sezoni imao je veliku minutažu u Ajacciu, koji je nastupao u elitnom rangu francuskog nogometa."

Diallo: Želim trofeje

"Jako mi je drago što sam ovdje, imao sam malo priliku vidjeti grad dok sam išao na liječničke preglede i stvarno je lijep. Hajduk ima prekrasan stadion, znam da je ovo klub bogate povijesti, velika ekipa koja se navikla boriti za trofeje. Upravo zato sam ovdje, jer sam natjecateljskog duha. Želim se boriti i osvajati trofeje."

"Kad sam čuo za interes Hajduka, sve sam istražio na društvenim mrežama i dodatno se upoznao s veličinom kluba. Doznao sam i da je Jean Kouassi igrao ovdje pa sam ga nazvao i pitao detalje. Rekao je da je to dobar put za mene, da je ovo iznimno velik klub i da mu je dobro išlo u Hajduku. Istaknuo je kako su ljudi vrlo gostoljubivi, kao i činjenicu da žive za nogomet. Nakon toga nije bilo potrebno dva puta razmisliti."

Oprostio se od bivšeg kluba

Nedavno se objavom na društvenim mrežama oprostio od kluba koji je ispao u drugu ligu.

"Pet godina u životu nogometaša je puno, pet godina tijekom kojih mi je AC Ajaccio vjerovao, pet godina u kojima smo prošli kroz sve. Uvijek sam s ponosom nosio ovaj dres i teška srca pišem ovu poruku. Nikada vam neću moći zahvaliti što ste učinili da rastem kao igrač, a posebno kao čovjek", napisao je Diallo.

Za minutažu na lijevom boku u Hajduku borit će se s Dariom Melnjakom.

Pročitajte više