DiBenedetto službeno predsjednik Rome, Luis Enrique najavio spektakl



NOVA JE era u talijanskome nogometnom klubu Romi službeno započela od četvrtka: američki biznismen talijanskog podrijetla Thomas DiBenedetto (61) službeno je imenovan novim predsjednikom. DiBenedetto, također suvlasnik američkoga profesionalnog bejzbolskog kluba Boston Red Soxa, u travnju je otkupio 67 posto vlasničke strukture kluba.

"Želimo otkrivati mlade talente, ali također i poštivati iskusnije nogometaše poput Francesca Tottija. Učinit ćemo sve što će biti u našoj moći kako bismo izgradili konkurentnu momčad", rekao je predsjednik i većinski vlasnik kluba također najavivši da je osnovni cilj daljnja financijska konsolidacija kluba.

Paralelno uz predsjednika pred novinare je stao i novi trener momčadi Luis Enrique. Španjolac, dosadašnji trener druge Barcelonine momčadi, objasnio je kakav će nogomet igrati njegova momčad.

"Želim nogomet koji se bazira na napadu i želim da navijači u njemu uživaju", rekao je 40-godišnjak, nekad legendarni nogometaš Real Madrida, Barcelone i španjolske reprezentacije dodavši:"Volim napadački stil i volim igru baziranu na kvaliteti. Također želim navijače impresionirati spektakularnom igrom."

"Roma me odabrala iz tog razloga. Vidjet ćemo je li to bila dobra odluka." Na pitanje hoće li u Rimu predstaviti Barcelonin stil igre, trener-debitant je odgovorio: "Nisam tu da bih provodio Barcelonin stil igre jer za to su potrebne godine rada. No, držat ću se nečega sličnog."

Pročitajte više