pripreme hrvatskih klubova

DINAMO - CRACOVIA 0:1 Modri nisu oduševili, ozlijedio se Ivo Pinto

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO Zagreb poražen je u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Poljska Cracovia, četvrtoplasirana momčad tamošnjeg prvenstva, svladala je hrvatskog prvaka s minimalnih 1:0.

Čovjek odluke bio je Nizozemac Pelle van Amersfoort koji je iskoristio poklon Dinamove obrane u osmoj minuti utakmice. Mladi stoper Bartol Franjić loše je reagirao, a onda zbog nesporazuma s vratarom Zagorcem i drugim stoperom Dilaverom predao loptu napadaču poljskog sastava. Pelle nije imao problema s pospremanjem lopte u praznu mrežu Modrih.

Poljaci se poigravali s hrvatskim prvakom, nervozni Hajrović gubio živce

Dinamo ne može biti zadovoljan prikazanim na stadionu u Murskoj Soboti. Krenuli su raspoloženo, bili znatno bolji od protivnika, ali su onda primili pogodak nakon očajne pogreške obrane. To je uzdrmalo izabranike Nenada Bjelice koji se nikako nisu uspjeli sabrati. Vidna je bila i nervoza u sastavu Modrih, posebice nakon primljenog gola zbog čega su nepotrebno žute kartone dobili Marin Leovac i Ivo Pinto, a nekoliko grubih startova napravio je i Izet Hajrović.

Dogodilo se to u 27. minuti kada su Poljaci odigrali ševu na sredini terena, a nekoliko igrača u plavim dresovima letjelo je za loptom, bezuspješno. U 40. minuti nakratko je prekinuta igra jer je Atiemwen nagazio napadača Cracovije kojem je ukazana liječnička pomoć.

Alarm za Bjelicu! Ozlijedio se veliki povratnik u maksimirsku momčad Ivo Pinto

Cracovia je imala više šansi u nastavku prvog dijela, Zagorac je u više navrata spašavao mrežu i samo zahvaljujući njemu na poluvrijeme Dinamo nije otišao s gorim rezultatom. Loša vijest je i to što se ozlijedio Ivo Pinto, povratnik u momčad Dinama. Napustio je travnjak šepajući u 30. minuti. Poslije sasvim bezazlenog starta Portugalac je ostao ležati na travnjaku držeći se za gležanj.

Odšepao je u svlačionicu, a umjesto njega u igru je ušao Šitum. Pintu nedostaje natjecateljskog ritma, Bjelica je to htio ispraviti upravo većom minutažom u prijateljskim utakmicama, ali Portugalac se ozlijedio.

>> Prvi problemi za Dinamo u Sloveniji, Pinto ozlijeđen napustio teren

Svu raskoš talenta pokazali mladi u nastavku

Nešto bolje izgledalo je to od strane hrvatskog prvaka u nastavku utakmice. Trener Bjelica dao je šansu nekolicini mladih igrača koji su odmah unijeli svježinu u igru. Gvardiol, Gjira, Đurasek i Marin pogotovo. Niz dobrih prilika imali su Modri u drugom poluvremenu, ali se poslije svake tresla mreža na krivoj strani suparničkog gola, onoj vanjskoj. Posebno treba istaknuti prilike Ćužea i Đuraseka koji su se zamalo upisali u strijelce te pokazali da Dinamo ne mora brinuti za svoju budućnost.

Dinamo sljedeću prijateljsku igra u utorak, 2. 7., a protivnik je Austria Klagenfurt.

Pročitajte više