Dinamo do petka mora odlučiti što će s Vidovićem. Preskup je, ali ga želi zadržati

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO u nedjelju u 17:30 na rasprodanom Maksimiru protiv Rudeša zatvara sezonu. Susret sa zadnjom momčadi lige poslužit će kao uvod u veliku proslavu trostruke krune, koja će se sa stadiona preseliti na glavni zagrebački trg. Kad će krenuti nova sezona, ovisi isključivo o Real Madridu i finalu Lige prvaka, ali Dinamo već od ponedjeljka kreće sa slaganjem momčadi.

Moglo bi biti odlazaka, bit će sigurno i dolazaka, a prvo što se mora riješiti je pitanje 20-godišnjeg Gabriela Vidovića. Njemu 30. lipnja istječe posudba od Bayerna, koju je Dinamo platio 500.000 eura. Dinamo može aktivirati opciju otkupa njegova ugovora, ali samo do sljedećeg petka. To bi klub odmah napravio da nije riječ o 3.5 milijuna eura.

Odličan u finišu sezone

Vidović je, kao i čitava momčad, proživio čudnu sezonu, ali je u njezinom finišu bio jako dobar. Odlično se snašao na lijevom boku u sustavu s trojicom u zadnjoj liniji, riješio je neke utakmice i pokazao je da može igrati na nekoliko pozicija. Takvi igrači su rijetki i Dinamo bi rado zadržao Vidovića.

Navodno je ponudio Bayernu 1.7 milijuna eura za njegov otkup, što su Bavarci, logično, odbili jer mogu dobiti dvostruko više. Netko bi pomislio da Bayernu 1.8 milijuna eura razlike ništa ne znači, ali ne bi Bayern bio to što jest da se tako olako odricao po milijun ili dva nečega.

Izvor: Sofascore

Podsjetimo, prema aktualnom ugovoru o posudbi, ako Dinamo aktivira opciju otkupa, Bayern bi imao pravo prvokupa za 11.5 milijuna eura. Otkup se za taj iznos neće dogoditi, ali će Dinamo pokušati isposlovati opciju produljenja posudbe na još jednu godinu.

Ima i drugih klubova koji ga žele

Problem je što su za Vidovića zainteresirani još neki klubovi, ali Dinamov adut je činjenica da bi igrač želio ostati u Maksimiru. Bayern ga ne vidi u planovima za prvu momčad, bar ne trenutačno, i rado bi ga ostavio negdje da se dalje razvija pa će kasnije vidjeti što s njim.

Za Vidovića će u Maksimiru teško biti puno mjesta na lijevom krilu jer se vraća Luka Stojković, a Arber Hoxha je sve bolji. Njegova prirodna pozicija je ona na kojoj igra Martin Baturina, koji bi ovog ljeta mogao otići iz Dinama. 

U svakom slučaju, Dinamo želi zadržati Vidovića, ali ne pod uvjetima koje je Bayern postavio. On želi ostati, Jakirović ga cijeni i nastojat će se postići da u Maksimiru ostane još barem godinu dana.

Pročitajte više