Dinamo dobio najtežeg mogućeg suparnika i u play-offu LP-a i u play-offu EL-a

Foto: EPA

DANAS u Nyonu Dinamo se našao u dva ždrijeba. Hrvatski prvak u podne je doznao da bi u potencijalnom play-offu Lige prvaka igrao protiv Royal Antwerpa, a onda sat kasnije i da ga poraženi iz okršaja Kopenhagena i Sparte može čekati u eventualnom play-offu Europa lige. To su dva najteža moguća ždrijeba, a Dinamo nije imao sreće ni ranije, u ždrijebu 3. pretkola Lige prvaka.

U 3. pretkolu Lige prvaka zagrebački klub će u naredna dva tjedna igrati protiv AEK-a. Ako prođe grčkog prvaka, igrat će u play-offu Lige prvaka protiv belgijskog predstavnika. Ako ispadne, ide u istu fazu natjecanja u Europa ligi. Dinamo bi u prvoj utakmici gostovao u Belgiji 22. ili 23. kolovoza, a uzvrat bi se igrao tjedan kasnije na Maksimiru.

Prvaci Belgije postali su golčinom u 94. minuti

Antwerp je prošle sezone ispao u play-offu Konferencijske lige od Istanbul Basaksehira, a najveći uspjeh mu je finale Kupa pobjednika kupova 1993. godine kada je s 3:1 izgubio od Parme. Prošle godine je postao belgijski prvak prvi put nakon 66 godina. I to u nevjerojatno ludom posljednjem kolu kada je u 94. minuti izborio remi 2:2 kod Genka. 

Dinamo bi ispadanjem od AEK-a išao na lošijeg iz dvomeča Kopenhagena i Sparte Prag, a u prvom susretu bi bio domaćin. Te utakmice igrale bi se 24. i 31. kolovoza.

Podsjetimo, Dinamo je prolaskom Astane već osigurao minimalno grupnu fazu Konferencijske lige. 

Pročitajte više