Dinamo dovodi bivšeg stopera Borussije Dortmund. Sve bi trebalo biti gotovo danas

Foto: Profimedia

DINAMO je vrlo blizu dovođenja turskog stopera Koraya Guntera iz Verone. Kako doznajemo, Dinamo bi ga posudio do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora, a Nijemcu turskog porijekla se jako sviđa ideja da ove sezone igra u Europi, što mu eventualni dolazak u Dinamo jamči.

No, Dinamo nije jedini klub koji želi Guntera. On ima i ponude drugih klubova od kojih su neki iz rodne Turske, što je opcija koja mu se također sviđa, ali sve bi trebalo biti poznato do kraja dana. Kako sad stvari stoje, šanse za njegov dolazak u Dinamo su velike.

Bio u akademiji Dortmunda

Gunter je kao dječak došao u akademiju Borussije Dortmund u kojoj je prošao sve selekcije i došao do jednog nastupa za prvu momčad, ali više od toga nije mogao. Klub ga je u siječnju 2014. godine prodao Galatasarayu za 2.5 milijuna eura, gdje je odigrao 50 utakmica u tri i pol sezone.

U ljeto 2018. je kao slobodan igrač otišao u Genou, koja ga je 2020. prodala Veroni za 2.4 milijuna eura. Za Veronu je odigrao 105 utakmica prije nego što je prošle polusezone posuđen Sampdoriji, koja je na kraju ispala iz lige. Ugovor s Veronom ima do 2025. godine, a u prva dva kola ove sezone nije igrao. Prema Transfermarktu, vrijedi 3.5 milijuna eura.

Pročitajte više