hnl

DINAMO - GORICA 1:0 Petković vratio Dinamo na prvo mjesto HNL-a

Foto: Pixell/Goran Stanzl

DINAMO je u derbiju 26. kola HNL-a na Maksimiru pobijedio Goricu 1:0. Strijelac je bio Bruno Petković u 47. minuti.

Dinamo se ovom pobjedom vratio na vrh HNL-a, a treba reći da Modri imaju i utakmicu manje od Osijeka. Dinamo ima 60 bodova, Osijek 58.

Samo tri dana od povijesne pobjede nad Tottenhamom i prolaza u četvrtfinale Europa lige na Maksimir je stigla raspucana Gorica koja je u derbi ušla napunjena samopouzdanjem nakon 3:0 pobjede nad Hajdukom u Kupu.

Krznar je odmarao neke igrače, poput Ademija, ali je od prve minute na teren poslao najjače snage. Na terenu su od prve minute bili Petković, Oršić, Theophile, Majer, Ivanušec i Majer.

Dinamo u 1. minuti imao zicer i vratnicu

Tek što je susret počeo, Dinamo je imao dvije fantastične šanse. Nije prošlo ni 30 sekundi kad je Steenvoorden grubo pogriješio na sredini terena, Ivanušec mu je oteo loptu i izbacio je do Petkovića koji je sam izašao pred vratara Banića. Golman Gorice refleksnom reakcijom skida čisti zicer, a do odbijene lopte prvi stiže Lovro Majer čiji udarac pogađa vratnicu.

Majer je i par minuta kasnije imao odličnu šansu, ali tukao je pokraj vratnice. Dinamo je bio puno bolji, dominantniji i imao je više od igre, no pravih šansi do kraja poluvremena više nije imao. Nekoliko puta je Oršić pucao preko vrata, a jednom je udarac iz daljine Banić obranio Ivanušecu.

S druge strane, u prvih 45 minuta Gorica se disciplinirano branila i čekala je svoje šanse iz nekih pogrešaka Modrih i kontri. Iz jedne takve akcije gosti su umalo šokirali Dinamo. Igrala se 30. minuta kad je Dieye po lijevoj strani projurio pokraj Perića, ušao je u 16 metara Dinama i tražio suigrača na drugoj vratnici. Bio bi to čisti gol da u zadnji trenutak Čabraja nije doletio i očistio opasnost.

Gol Petkovića i teška ozljeda Suka

Dinamo je poveo odmah na početku drugog dijela. Sve je počelo tako da je Lovrić izgubio loptu na centru. Ona je stigla do Ivanušeca na desnoj strani, koji dodaje Ristovskom, a njegov ubačaj Petković na prvoj vratnici zakucava u mrežu.

Tri minute kasnije teško se ozlijedio igrač Gorice Suk. Suk je na 18 metara pokušao pucati, Čabraja je uletio na loptu prije njega, a onda je Suk potkoljenicom pogodio u nogu igrača Dinama. Odmah se vidjelo da je došlo do ozbiljne ozljede. Čulo se kako Steenvoorden viče prema Oreščaninu da je Suku pukla noga. Suka je u bolovima odvela hitna, a u igru je ušao Nimely.

U 55. minuti sjajan udarac glavom Dieyea je fantastično obranio Livaković, a dvije minute iza toga Petkoviću je odličnu šansu skinuo Banić.

Ludnica u završnici, Gorica u 94. minuti pogodila vratnicu 

Nakon toga se utakmica malo smirila, a u samoj završnici vidjeli smo svašta. Do kraja je Matar imao sjajnu šansu, ali je promašio u 89. minuti. U 92. Banić brani zicer Ademiju, a iz odbijanca Atiemwen tuče pokraj gola.

U 4. minuti sudačke nadoknade Dieye je pogodio vratnicu i sreća je spasila Modre.

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile, Perić, Čabraja - Jakić (od 64' Franjić) - Ivanušec (od 64' Atiemwen), Majer (od 82' Ademi), Mišić, Oršić - Petković (od 81' Gavranović)

GORICA: Banić - Muhammed, Steenvoorden (od 65' Keita), Jovičić, Krizmanić - Babec, Suk (od 53' Nimely) - Špikić (od 65' Dvorneković), Kalik (od 73' Ngouali), Lovrić (od 73' Hamad) - Dieye

Grafika: Sofascore za IndexSport

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.