Dinamo i Hajduk do pobjede teže od očekivanog, Marsonia tone prema drugoj ligi

ODIGRANO je 28. kolo Prve HNL. U derbiju kola Osijek je nadvisio Rijeku te nastavio neizvjesnost u borbi za treće mjesto. Uoči najvećeg derbija HNL-a razlika između Hajduka i Dinama ostala je nepromijenjena, iako su obje momčadi do pobjede došle teže od očekivanog.

Zagrebaši, kojima su u današnjoj utakmici bili neophodni bodovi, postavili su se ofenzivno od prve minute utakmice. Nekoliko puta u prilici se našao Radomir Đalović, ali lopta nije završila u Interovoj mreži. U 42. minuti iz jedine prave prilike u prvom poluvremenu Inter je poveo golom Karabogdana, da bi svega tri minute kasnije izjednačio Đalović. U nastavku utakmice ponovno je bolja momčad Zagreba. "Pjesnici" do pobjede i tri boda dolaze u 71. minuti pogotkom Antonija Franje.

Utakmica je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj pred oko 500 gledatelja.

Tijek utakmice

Zagrebaši su oslabljeni za pocrvenjelog Smoju i Branka Huciku koji odrađuje tri žuta kartona. Na stoperskim mjestima zamijenili su ih Josip Barišić i Mladen Pelaić.

U 25. minuti zbog ozlijede Vlado Petrović izlazi iz igre. Umjesto njega u igru ulazi Antonio Franja.

U 28. minuti Krpan dodaje Đaloviću koji se uspijeva osloboditi od Brleka, puca prema golu, ali lopta odlazi pored gola.

Svega par minuta kasnije, nakon asistencije Antonija Franje, Đalović je bio prekratak te je lopta završila u Horvatovim rukama.

U 42. minuti Karabogdan prima loptu s lijeve strane, prolazi Josipa Barišića i šalje loptu u Stojkićev lijevi kut.

U 45. minuti nakon Mujdžine asistencije Radomir Đalović glavom postiže pogodak i izjednačuje rezultat na 1:1.

U 55. minuti Robert Prosinečki odličnim udarcem iz slobodnog udarca pogađa vratnicu.

U 71. minuti Antonijo Franja dolazi u priliku i prekrasnim pogotkom dovodi Zagreb u vodstvo od 2:1.

Utakmicu je sudio Vice Pavić iz Splita, a pomagali su mu Gabrilo i Grgić.

Današnjim remijem Marsonia je znatno umanjila šanse za opstanak u društvu najboljih. Momčad iz Velike u vodstvo je došla u 13. minuti pogotkom Bajsića, a izjednačio je Tadić u 27. minuti. Nakon današnje utakmice Brođani zaostaju četiri boda za Zagrebom i Cibalijom i sada je gotovo sigurno da će oni biti momčad koja će napustiti Prvu HNL.

Utakmica je odigrana na Stadionu uz Savu pred 500 gledatelja.

Tijek utakmice

Nakon snažnog naleta u početnim minutama Kamen Ingrad  od 13. minute vodi pogotkom Davora Bajsića nakon odlične asistencije od strane Lalića.

Galinović ruši Vuku u kaznenom prostoru i glavni sudac Širić pokazuje na bijelu točku. Ipak, kako je Vuka bio u zaleđu Širić poništava svoju odluku.

Nakon asistencije Jukana u 27. minuti Tadić je najviše skočio i glavom pogodio Galinovićevu mrežu za 1:1.

U 75. minuti Kovač dolazi u priliku za udarac, ali pogađa gredu.

Svega četiri minute kasnije Jakirović izbija sam ispred Škorića, ali vratar momčadi iz Broda iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik.

U 92. minuti crveni karton dobio je vratar Marsonije Škorić zbog igranja rukom van kaznenog prostora. Zadnjih 90 sekundi na vratima je bio Barišić, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Utakmicu je sudio Šime Vukić iz Rijeke, a pomagali su mu Borovec i Crnolatac.

Cibalia je današnjom pobjedom zadržala deseto mjesto na ljestvici, a što je još važnije udaljila se za velika četiri boda od posljednje Marsonije. Cibalia je povela u 47. minuti, u 62. minuti je izjednačio Sertić, da bi pobjedu Cibaliji donio Boško Peraica u 84. minuti.

Utakmica je odigrana na stadionu HNK Cibalije pred 1000 gledatelja.

Tijek utakmice

U 22. minuti Lučić iz slobodnog udarca puca prema vratima Slavena, ali Lisjak odličnom intervencijom spašava vrata svoje momčadi.

Mario Lučić u 47. minuti odličnim udarcem iz slobodnog udarca dovodi Cibliju u vodstvo 1:0.

U 62. minuti nakon kontre Slavena Sertić puca prema golu Cibalije, ali Cibalijin vratar Vranjić odbija loptu. Ipak, Sertić prvi dolazi do lopte i posprema ju u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije sudac dosuđuje još jedan slobodan udarac za Cibaliju. Lučić odličnim udarcem s 27 metara pogađa gredu.

U 84. minuti Lučić izvodi udarac iz kuta, a u buketu igrača najviši je Boško Peraica koji loptu glavom posprema u mrežu.

Utakmicu je sudio Edi Šunjić iz Splita, a pomagali su mu Lisica i Krečak.

Pripremio: Vedran Prga

Pročitajte više