DINAMO

Dinamo izdaje dresove u kakvima je igrao Građanski prije 110 godina

Foto: GNK Dinamo Zagreb

DINAMO je na svojoj Facebook stranici objavio da će pokreće kampanju u kojoj će izdati nekoliko različitih kolekcija retro dresova.

Naime, ove godine je 110. obljetnica od osnutka Građanskog, kluba čiju tradiciju Dinamo baštini. Oko toga postoje veliki prijepori čak i kod Dinamovih navijača, od kojih neki kao godinu osnivanja uzimaju 1945., kada je Građanski nasilno uništen, a na njegovim temeljima nastao je klub pod današnjim imenom. Index je o toj zavrzlami često pisao.

Hrvatski prvak je uz objavu napisao: "Uoči obilježavanja 110. obljetnice osnutka purgerskog kluba u ponedjeljak 26. travnja predstavljamo vam ekskluzivnu prvu ediciju replike dresova u kojima su prije 110 godina zaigrali igrači kluba te kampanju u kojoj ćemo u vremenu pred nama kreirati i predstaviti replike retro dresova koji, bilo u estetskom smislu ili samoj važnosti u konkretnom trenutku, imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

U sljedećih godinu i pol dana klub će predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija, poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Kampanja naziva 'DINAMO CLASSICS' kreće upravo na 110. rođendan kluba, uz zanimljiv dres iz 1911. godine. Iako u originalnoj izvedbi dresa nije stajao prvi klupski grb, u paketu uz dres se nalazi prvi klupski grb, koji se prema željama kupaca može i aplicirati na dres. Više na www.gnkdinamo.hr."

 

[DINAMO CLASSICS] Uoči obilježavanja 110. obljetnice osnutka purgerskog kluba u ponedjeljak 26. travnja predstavljamo...

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebNedjelja, 25. travnja 2021.

Pročitajte više