Dinamo je htio Frana Tudora. Odustao je kad je čuo koliko Poljaci traže za njega

Foto: Profimedia

NAKON što je odustao je od Koffija Kouaoa jer 25-godišnji nogometaš nije prošao liječnički pregled, Dinamo se odmah okrenuo drugim rješenjima za poziciju desnog bočnog. Kao jedna od glavnih opcija istaknuo se Fran Tudor, 28-godišnji desni bočni poljskog Rakowa i bivši nogometaš Hajduka.

U Rakowu je od zime 2019. godine kada je došao kao slobodan igrač. Pola godine prije toga Hajduk ga se riješio i pustio ga besplatno, a Tudor sada igra nogomet karijere. Kao dijete je bio i u Dinamovoj školi nogometa, s 12 godina prešao je u Zagreb, a onda je preko mlade ekipe Panathinaikosa stigao u Hajduk.

Tudor prema Transfermarktu vrijedi 3.5 milijuna eura i ima ugovor do ljeta 2027. godine, a Dinamo se ipak nadao da bi možda mogao pronaći način da s njegovim menadžerom Matejom Škegrom i poljskim klubom pronađe neki model za transfer. Ipak, Poljaci su odgovorili da ispod 2.5 milijuna eura odštete nisu voljni ni razgovarati pa je ideja tog posla propala.

Ipak odabrali besplatnu opciju

Slično se dogodilo i s Jusufom Gazibegovićem, također desnim bekom koji je bio prvi pick Dinama za tu poziciju, ali Sturm je također inzistirao na odšteti od oko dva milijuna eura. Dinamu je to također bilo preskupo pa se na kraju odlučio za besplatnu opciju - iz Nantesa stiže, ako prođe liječnički, Ronael Pierre-Gabriel (25). 

Karijeru je počeo u Saint-Etienneu, koji ga je 2018. godine prodao Monacu za šest milijuna eura. Godinu kasnije za pet milijuna eura otišao je u Mainz, ali tamo se nije nametnuo, pa je išao na posudbe u Brest, Strasbourg i Espanyol. 

U Nantesu je bio od kolovoza prošle godine, a u prosincu je otpisan dolaskom novog trenera Jocelyna Gourvenneca. Za Nantes je odigrao 12 utakmica, ali priliku je uglavnom dobivao s klupe. Zadnju utakmicu odigrao je početkom prosinca protiv PSG-a kad je u porazu 2:1 čuvao Kyliana Mbappea. Najviše je igrao za Brest - 62 utakmice. U prvoj francuskoj ligi skupio je 124 nastupa, a u Bundesligi i Primeri po osam.

Pročitajte više