Dinamo je jutros opet vrjedniji od Hajduka. Kako se to promijenilo preko noći?

HAJDUK je sinoć, prvi put u 14-godišnjoj povijesti Transfermarkta, najpopularnije svjetske stranice koja se bavi procjenom vrijednosti nogometaša, imao momčad vrjedniju od Dinamove. Do toga je došlo nakon što je Dinamo prodao Roberta Ljubičića u AEK za 3.5 ili 4 milijuna eura, ovisno o izvoru.

Tablica koju će hajdukovci uokviriti...

Ljubičić prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura te je dosad otprilike toliko iznosila razlika u vrijednosti između dva najveća hrvatska kluba. Hajduk je sinoć prema stanju na Transfermarktu vrijedio 64.13 milijuna eura, a Dinamo 63.75 milijuna eura.

No danas, jutro poslije, Dinamo je ekspresno i suvereno povratio primat. Vrijednost njegove momčadi ostala je ista, dakle 63.75 milijuna eura, ali je Hajdukovoj pala više od 10 posto i sada je 57.13 milijuna eura. 

Razlog ove promjene je što je od sinoć i posudbe Luke Vuškovića u poljski Radom vrijednost Hajdukove momčadi umanjena za 7 milijuna eura. Na toliko naime Transfermarkt procjenjuje Vuškovića. On je još prije četiri mjeseca potpisao za Tottenham i od tada je samo formalno igrač Hajduka.

... već je jutros zastarjela

To je i dalje, sve do ljeta, te je u tom svojstvu i otišao na posudbu u Poljsku. No jasno je da ga je tamo poslao Tottenham. Tu realnost prihvatio je i Transfermarkt te ga više ne smatra igračem Hajduka. To je razlog velikog pada vrijednosti te momčadi i povratka Dinama na prvo mjesto u Hrvatskoj.

Prednost tog kluba još će narasti kada za njega potpiše igrač koji vrijedi dva milijuna eura. Dinamo je naime dogovorio dolazak Koffija Kouaoa (25), desnog bočnog francuskog prvoligaša Metza. Dinamo će nakon dolaska Kouaoa imati oko 8.6 milijuna eura vrjedniju momčad od Hajdukove. 

Ipak, sama činjenica da je Hajduk prestigao Dinamo, makar to bilo na samo jednu noć, govori puno o tome koliko klub raste, jer je razliku koja je nekad iznosila desetke milijuna eura u korist Dinama smanjio na svega nekoliko milijuna, ovisno o trenutku. 

Pročitajte više