Dinamo pobjedom završio jesenji dio HNL-a, Henriquez ušao s klupe i srušio Cibaliju

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO je pobjedom završio jesenji dio Prve HNL. Lider prvenstva je na Maksimiru svladao Cibaliju s 1:0 u 20. kolu, a gol za 15. pobjedu ove sezone zabio je Angelo Henriquez u 79. minuti. 
 
Time je zagrebačka momčad završila polusezonu s 15 pobjeda, pet remija i bez ijednog poraza, a trenutačno ima 15 bodova više od Osijeka i Hajduka na drugom, te 18 od Rijeke na trećem mjestu. 
U prvih 10 minuta utakmice ekipa Marija Cvitanovića propustila je niz prilika zahvaljujući sjajnom vrataru gostiju Šubariću. Prvo je Lecjaks u petoj minuti odlično prošao s lijeve strane i ušao u šesnaestarac, a vratar obranio njegov udarac na prvu vratnicu. 
 
Već u osmoj Šubarić je ponovno spašavao Vinkovčane. Olmo je s desne strane ubacio na drugu vratnicu za Soudanija, koji je šutirao glavom i pogodio vratara s nekoliko metara. Iako je Dinamo imao veliki posjed lopte, u nastavku prvog poluvremena nije uspio ozbiljnije zapucati prema golu Cibalije.
 
No, u drugom dijelu Zagrepčani su krenuli po pobjedu i tri boda. U 59. minuti gostujući braniči odbili su loptu nakon ubačaja, nakon čega je s 20 metara Doumbija šutirao, a Šubarić maestralno obranio i njegov udarac.
 
Činilo se kako domaćin jednostavno nema rješenje kako svladati vratara gostiju. I onda je najprije u 62. ušao Henriquez s klupe umjesto Hodžića, a u 74. Fiolić zamijenio Ćorića, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. 
 
U 79. minuti Fiolić je ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu, a Henriquez glavom prebacio Šubarića i zabio za pobjedu. Lopta je od grede ušla u gol, a Ademi je glavom zakucao u mrežu, iako je na kraju gol pripisan Čileancu. 
 

 
Do kraja je Dinamo mogao i do 2:0, ali je Šubarić u drugoj minuti sudačke nadoknade prvo obranio udarac Doumbije, a nakon toga i pokušaj Fiolića. Ipak, nije ispunio spasiti svoju momčad poraza, ali je pokazao kako kako je s 20 godina jedan od najboljih vratara lige. 
 
Dinamo ni u 26. uzastopnoj prvenstvenoj utakmici ne zna za poraz (21 pobjeda i pet remija), a upisao je i 10. pobjedu zaredom nad Cibalijom, te 13. u posljednjih 14 dvoboja, uz jedan remi.  

 

Pročitajte više