Dinamo napisao jednu riječ uz Rogove fotografije s treninga

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je na društvenim mrežama objavio fotografije s treninga seniorskog sastava na kojima je u prvom planu Marko Rog (28). Zagrebački klub je u objavi napisao "soon", što znači uskoro, a odnosi se na skorašnji povratak veznog igrača. Fotografije pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Rog je u zimskom prijelaznom roku stigao na posudbu iz talijanskog Cagliarija, no još se oporavlja od teške ozljede koljena te se njegov prvi povratnički nastup za Dinamo očekuje uskoro. Varaždinac bi trebao ostati u Dinamu do siječnja iduće godine, kada mu istječe i ugovor s Cagliarijem. Trener Dinama Sergej Jakirović 24. veljače najavio je da bi Rog tijekom reprezentativne pauze, koja upravo traje, trebao biti u punom treningu.

Dinamov prvi nastup nakon reprezentativne pauze bit će u subotu, 30. travnja na Poljudu, gdje će s Hajdukom igrati derbi 28. kola SuperSport HNL-a. Ta dva kluba uz vodeću Rijeku vode borbu za titulu prvaka Hrvatske. Rijeka je trenutno vodeća u SHNL-u s 59 bodova, Hajduk ima 55, a Dinamo je na 54 uz utakmicu manje.

Rog ima 62 nastupa za Dinamo

Rog je karijeru započeo u Varaždinu, a potom je igrao za Split. Prema podacima Transfermarkta, Dinamo ga je doveo 2015. godine za pet milijuna eura, čime je postao najskuplji igrač u povijesti SHNL-a. U zagrebačkom klubu upisao je 62 službena nastupa, 11 pogodaka i šest asistencija te osvojio jednu titulu prvaka SHNL-a i jedan SuperSport Hrvatski kup.

Godine 2016. otišao je na posudbu u Napoli, a transfer je kompletiran godinu dana kasnije i iznosio je 13.5 milijuna eura. U jednoj je sezoni potom bio posuđen Sevilli, zatim 2019. i Cagliariju. Ove sezone nije upisao nijedan nastup zbog spomenute ozljede koljena. Ima i 21 nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Pročitajte više