Dinamo nije imao sreće na ždrijebu za Ligu prvaka, ali je najopasniji suparnik kiksao

Foto: EPA

DINAMO će odigrati dva derbija s Hajdukom na Maksimiru. Prvi 15. srpnja u SuperSport Superkupu, a onda šest dana kasnije i na startu prvenstva. Nakon toga hrvatski prvak otvara europsku sezonu. Zagrebački klub će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika dvomeča prvaka Kazahstana (Astana) i Gruzije (Dinamo Tbilisi), koji su danas odigrali prvu međusobnu utakmicu i remizirali (1:1).

U vodstvo je domaćina, za koji igra i bivši igrač Hajduka Marin Tomasov te brani bivši golman Istre i Zrinjskog Josip Čondrić, doveo Abat Aymbetov već u 11. minuti. Astana je imala nešto veću inicijativu, ali bez prave dominacije, pa je Gabriel Sigua poravnao rezultat u 57. minuti.

Uzvrat se igra za točno tjedan dana u glavnom gradu Gruzije. Pobjednik ovog dvoboja igrat će protiv Dinama za prolaz u treće pretkolo Lige prvaka, dok će poraženi u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Dinamo je prije pet godina izbacio Astanu

Eventualno ispadanje Kazahstanaca bi trebala biti dobra vijest za Dinamo. Astana je prije nekoliko godina redovno igrala grupnu fazu europskih natjecanja, ali posljednje tri sezone nije se uspjela plasirati. Ispala je od podgoričke Budućnosti, finskog KuPS-a i poljskog Rakowa. 

Dinamo i Astana igrali su u trećem pretkolu Lige prvaka prije pet godina i hrvatski prvak je prošao dalje pobjedama 2:0 i 1:0. Transfermarkt je vrijednost Astane procijenio na malo manje od 13 milijuna eura (Dinamo vrijedi 98 milijuna eura), a najskuplji igrač je napadač Dembo Darboe (1.8 milijuna eura). Od potencijalnih suparnika u ovoj fazi bila je klub s najvećim koeficijentom.

Pročitajte više