Dinamo poražen od Steaue: Nova sramota Boysa koji su prekinili utakmicu

ZAGREBAČKI Dinamo poražen je na prijateljskoj utakmici u Bad Bleiburgu od bukureštanske Steaue. Interesantno je kako je utakmicu gledalo tristotinjak Boysa koji su tradicionalno radili nered na i oko terena.

Na koncu radi njih utakmica je i prekinuta, kada je pred kraj utakmice netko utrčao u teren. Odluci o prekidu doduše kumovao je i mrak koji se dobrano nadvio nad terenom bez reflektora te činjenica da je i počela kiša.

Ozlijedio se Robert Kovač

Boysi su u nekoliko navrata zadali velike probleme organizatoru. Prvo su na početku zasuli teren bakljama, zatim su nekoliko puta utrčavali u teren i krali korner zastavicu pa se i međusobno potukli, da bi na koncu deset minuta prije kraja utakmicu i prekinuli. Nastavlja se tako tradicija nepriličnog ponašanja navijača Dinama na pripremama u Austriji.

Što se tiče same prezentacije Modrih na terenu, dobra je vijest da je Dinamo dobar dio utakmice bio bolja momčad te izgledao vrlo solidno, stvorivši nekoliko opasnih situacija pred golom rumunjskog vratara. S druge strane loša vijest je ozljeda Roberta Kovača, kojemu je nastradao gležanj  i zbog kojega je mora napustiti teren na kraju prvog poluvremena.

Kapetanos iskoristio pospanost Dinamove obrane

Rumunjima je pripao početak, kada su u dva navrata imali lijepe prilike, i kraj utakmice, kada su i zabili pobjednički pogodak. On je djelo Kapetanosa, koji je sjajno iskoristio nepažnju Dinamo obrane i centaršut sa lijeve strane na drugoj vratnici u padu ugurao u gol.

Dinamo je s druge strane dominirao središnjim dijelom utakmice, ali svoje šanse Mandžukić, Sammir i ekipa nisu znali iskoristiti. Međutim, vidi se da je još početni dio priprema i da igrači nisu namjestili nišanske sprave, stoga se Jurčić time barem za sada ne treba zabrinjavati...

Prvo poluvrijeme:

Počela je utakmica. Već u prvoj minuti Boysi su ubacili pet-šest baklji u teren! U 8. minuti velika prilika za igrače Steaue, ali udarac Stancua sa desetak metara iskosa brani Butina. Iz gužve koja je uslijedila ništa ozbiljnije.

Nastavlja se pritisak Rumunja. U 14. minuti sa 25 metara iskosa tukao je Nicolita, ali lopta je prohujala pokraj desne vratnice Butinina gola.Tri minute kasnije uzvratio je Dinamo, Papadopoulos se naša u sjajnoj prilici, ali njegov udarac sa desetak metara brani Tatarusanu. Lopta se naposljetku odbila do Sammira, ali njegov udarac blokira Goian.

Početkom 20. minute opet Boysi počinju praviti nerede. Prvo je jedan navijač utrčao na teren, ukrao korner zastavicu i bacio je u gol Rumunja, da bi je potom nekoliko minuta kasnije opet ukrao i odnio na tribine. Dobar dio Boysa preskočio je ogradu i stoji uz teren...

U 25. minuti dvije prilike za Dinamo. Prvo je Sammir naletio na povratnu loptu i loše pucao sa dvadesetak metara, da bi onda nekoliko trenutaka kasnije Mandžukić sam izašao pred Tatarusanua, ali dobro to brani vratar Steaue.

Pola sata utakmice iza nas je. sada su se Boysi počeli tući između sebe na tribinama. Gužva se smirila nekoliko minuta kasnije. Kako se bliži kraj poluvremena  obje momčadi sve defenzivnije igraju i nema pravih prigoda. Pet minuta prije kraja dobro su kombinirali Rumunji, naposljetku je Marin, ali brani to Butina.

Nekoliko minuta prije kraja poluvremena, Golanski je krivo dodao jednu loptu, prihvatio je Mandžukić, sjurio se prema golu zatim i dobro pucao, ali tik poviše suprotne vratnice. Izgledalo je to vrlo opasno.

Drugo poluvrijeme:

U drugo poluvrijeme Dinamo ulazi bez Roberta Kovača koji je ozlijedio gležanj. Ušao je Carlos te također Čeh Slepička. Modri su bolji u nastavku i sve opasnije prijete po gol Tatarusanua. Pomalo se spušta mrak u Badu, a teren nema reflektore.

U 57. minuti sjajan prodor Bišćana kroz trojicu Rumunja. Igor je potom opalio sa 25 metara, ali spreman je rumunjski vratar. Pola sata prije kraja ušli su Kramarić, Morales i Albanac Villa. U 66. minuti dobra prilika za Rumunje. Ubacio je Szekely, vratar Dinama slabo je reagirao, ali prazan gol glavom sa pet, šest metara promašuje rumunjski branič.

Gol za Steauu! U 68. minuti poveli su Rumunji. Nakon dobrog ubačaja sa lijeve strane na drugoj vratnici najspretnije je Kapetanos koji u padu gura loptu u mrežu Dinama.

Utakmica je prekinuta  80. minuti jer je jedan navijač Dinama utrčao u teren. Odluci o prekidu kumovao je mrak, ali i kiša koja je počela padati...

Pročitajte više