Barišić pozvao sve aktere derbija na toleranciju i radost: "Želimo promicati ljepotu nogometne igre"

DANAS je u Maksimiru Dinamo potpisao novi sponzorski ugovor, radi se o tvrtki Konzum koja je prepoznala ovogodišnje rezultate Modrih.

"Radi se o jednoj od najboljih tvrtki u Hrvatskoj. Ponosni smo što su prepoznali Dinamove rezultate, odnosno trud koji je u njih uložen. Veselimo se suradnji", rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.



Usput je pokušao malo i spustiti tenzije na relaciji sjever-jug ususret velikom derbiju hrvatskog nogometa u subotu. Medijima je pokazao veliko priopćenje koje donosimo u cijelosti...

"U predvečerje ovoga velikoga derbija došlo je do neželjenih nesporazuma između naših klubova koji su neizvjesnost nogometne igre i interes navijača stavili u drugi plan. Medijski prostor pun je crnih slutnji i teških riječi. U ime GNK Dinamo iskreno želim i molim da ovaj zaista veliki sportski događaj pretvorimo u čin međusobnog razumijevanja, tolerancije i radosti. Veliko je bogatstvo kada jedan narod ima u sportu ovako veliko i neizvjesno sučeljavanje. Našoj napaćenoj zemlji danas je zajedništvo potrebno u svim djelatnostima. To se dakako odnosi i na sport pa se stoga snažno potrudimo da naš veliki nogometni derbi i događaji oko njega budu potvrda naše zrelosti i i odgovornosti. Uvjeren sam da to od nas očekuju prijatelji i navijači oba kluba, kao i svekolika hrvatska javnost. Mi iskreno želimo kroz ovakve susrete promicati ljepotu nogometne igre, neizvjesnost i međusobno uvažavanje. Molim da naši sportski protivnici i prijatelji učine isto, jer to je jedini pravi put da iskreno obradujemo naše ljude kao prave poklonike sporta i nogometne igre. Radujemo se dolasku u naš Split, u želji da se zajednički veselimo bez obzira tko će biti pobjednik. Nikada se nemojmo umoriti na stvaranju zajedništva, razumijevanja i uvažavanja. Želimo da nakon ovog derbija otvorimo novu stranicu međusobne suradnje i poštovanja. To će biti poticajni prilog za stvaranje zdravih odnosa u cjelokupnom nogometnom športu. U pozitivnom ozračju dolazimo u Split uvjereni da će bez obzira na rezultat oba naša kluba biti pobjednici", stoji u priopćenju.

Pročitajte više