Dinamo u lovu na najboljeg mladog Južnoamerikanca

DINAMO bi uskoro u svojim redovima mogao imati i najboljeg mladog južnoameričkog igrača - Huga Rodallegu Gonzalesa.

Vrsnog napadača, čiji transfer u Dinamu žele konkretizirati, u Kolumbiju je otišao kontaktirati Zvjezdan Cvetković.

Hugo Rodallega Gonzales napadač Deportiva iz Calia rođen je 1985. godine u kolumbijskom Valleu, a do sada je igrao za Los Pepinose, El Carmelo i Boca Juniorese iz Calia.

Prema anketi koju je prošloga tjedna objavio FOX news, Gonzales je najbolji mladi južnoamerički igrač. Njegovo ime stoji uz tenisača Davida Nalbandiana i automobilističkog asa Juana Pablu Montoyu, koji su proglašeni najboljim sportašima u svojim kategorijama.

Nadimak mu je "Rodagol", a dobio ga je u Kolumbiji jer ima senzacionalan osjećaj za gol. Primjera radi, Rodallega je u utakmici mladih reprezentacija s Bolivijom ušao u drugom poluvremenu te u 45 minuta zabio čak četiri gola!

U osam utakmica koliko je odigrao za U20 reprezentaciju na prvenstvu Južne Amerike Rodallega je postigao čak 11 zgoditaka i tako postavio teško dostižan rekord.

"U fokusu je našeg interesa. Mi smo na kraju ciklusa skautiranja i došlo je vrijeme da se konkretizira sve ono što smo planirali. U svakom slučaju je sigurno da se radi se o igraču koji bi se uklopio u naše planove." - izjavio je za Index Siniša Jagodić, član Uprave maksimirskog kluba.

Iz Dinama doznajemo kako je Hugo Rodallega Gonzales u jučerašnjoj prvoj finalnoj utakmici za kolumbijskog prvaka protiv Reala iz Cartagene u gostima postigao dva pogotka te da je ocijenjen s devetkom. Utakmica je završila rezultatom 0:2, a uzvrat se igra u nedjelju.

"Ponavljam, on je samo jedan od igrača za koje je Dinamo zaintersiran, a sada smo u završnoj fazi u kojoj ćemo donositi odluke koga ćemo dovesti u klub. To je i razlog što je Zvjezdan Cvetković otputovao u Kolumbiju." - kazao nam je Jagodić.

Sljedećeg tjedna doznat ćemo hoće li se transfer najboljeg južnoameričkog mladog igrača realizirati te hoće li uskoro "Rodagol" puniti mreže Dinamovih protivnika.

S.H.

Pročitajte više