DINAMO UGROZIO TITULU Evo kako Hajduk ili Rijeka mogu do naslova

Foto: PIXSELL

UOČI posljednjih šest utakmica sezone Dinamo je ugrozio prvo mjesto jučerašnjim porazom od Osijeka 0:1 na Maksimiru, a Hajduk se iznenada vratio u utrku za naslov prvaka.

 


Splićani sada zaostaju samo pet bodova, a pred njima je najveći derbi na Poljudu u kojem bi se pobjedom primakli Dinamu na samo dva boda razlike pet utakmica do kraja sezone.

Kao što smo ranije već analizirali, Dinamo ima nešto lakši raspored u završnici sezone od svojih konkurenata, no ipak mora preživjeti dva najteža derbija. S Hajdukom igra već za dva dana, 21. travnja u Splitu, a tjedan dana kasnije na Maksimiru dočekuje Rijeku.

Ako zadrži prednost nakon te dvije utakmice, Dinamo ima naizgled lak posao do kraja, ali to ne znači da će tako i biti. Čekaju ih gostovanja kod Slaven Belupa, Lokomotive i Rudeša, a u posljednjem kolu domaći okršaj s Interom, koji je Modrima otkinuo dva boda prije dva tjedna. Lokomotiva je ove sezone senzacionalno srušila Dinamo prvi put u povijesti, Rudeš je nedavno "pojeo" i Rijeku u pokušaju da očuva prvoligaški status, a Belupo je prošle sezone odlučio borbu za naslov upravo pobjedom protiv Dinama u posljednjim kolima. 

S druge strane, Hajduk može pobjedom u derbiju na Poljudu doći na dva boda do vrha. Ako Dinamo kiksa i u Rijeci, Splićani mogu zasjesti na prvo mjesto već za devet dana u Koprivnici, ali nakon toga im slijedi najveći izazov - sačuvati prednost protiv borbenih Rudeša i Istre te u derbijima kod kuće s Osijekom i u gostima kod Rijeke u posljednja dva kola. Gore ne može.

Ako u obzir uzmemo i aktualne prvake, Rijeka ima matematičke šanse osvojiti naslov, no mora nadoknaditi čak devet bodova zaostatka, a raspored joj nije nimalo lak. Nakon Osijeka, koji stiže narednog vikenda, Rijeka tjedan dana kasnije ide u goste Dinamu. Pod uvjetom da Dinamo izgubi oba derbija, Rijeka bi stigla na tri boda do vrha i mora se nadati kiksu rivala na malim utakmicama kako bi u posljednjem kolu protiv Hajduka imala priliku proslaviti naslov na svojoj Rujevici. No, pokazalo se i lani, u HNL-u ništa nije nemoguće.
 

RASPORED DO KRAJA SEZONE

DINAMO


22.4. Hajduk - Dinamo
28.4. DINAMO - RIJEKA
  4.5. Slaven - Dinamo
  8.5. Lokomotiva - Dinamo
14.5. Rudeš - Dinamo
19.5. DINAMO - INTER

HAJDUK

22.4. HAJDUK - DINAMO
29.4. Slaven - Hajduk
  6.5. Rudeš - Hajduk
 9.5. Istra - Hajduk
13.5. HAJDUK - OSIJEK
19.5. Rijeka - Hajduk

RIJEKA

21.4. RIJEKA - OSIJEK
28.4. Dinamo - Rijeka
  4.5. Lokomotiva - Rijeka
 8.5. RIJEKA - INTER
13.5. Cibalia - Rijeka
19.5. RIJEKA - HAJDUK 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više