europa liga

DINAMO - VILLARREAL 0:1 Veliki peh Dinama. Izgubio je golom iz penala

Foto: Goran Stanzl/Pixell

DINAMO je izgubio 1:0 od Villarreala na Maksimiru u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige. Strijelac je bio Moreno s bijele točke u 43. minuti.

 

Dinamo je bio u velikim problemima uoči utakmice. Damir Krznar nije mogao računati na prve dvije napadačke opcije. Bruno Petković i Mario Gavranović su bili ozlijeđeni i Krznar je u prvi sastav gurnuo Atiemwena. 

Dinamo se nije prepao uglednog gosta. Štoviše, Modri su u prvih 45 minuta pokazali da su ravnopravan rival i čak su imali nešto više opasnih prilika. Kako se i očekivalo, Dinamo je posjed prepustio gostima i svoje je šanse čekao iz kontri i polukontri. 

Prvi su zaprijetili gosti preko Pedraze, čiji šut s desetak metara brani Livaković. Dinamo je odgovorio preko Lovre Majera, čiji udarac vratar Rulli jedva odbija u korner. Nakon tog ubačaja bilo je opasno pred vratima gostiju, ali Villarreal se nekako uspio spasiti. 

U 20. minuti najbolja šansa za goste. Bacca i Moreno su navukli obranu na sebe, to je lukavo iskoristio Pedraza koji izlazi ispred Livakovića, ali vratar Dinama mu sjajno blokira kut i brani čistu šansu.

Dinamu poništen gol

Dinamo je zabio u 28. minuti, ali je gol opravdano bio poništen zbog zaleđa Atiemwena u začetku akcije. Oršić je povukao kontru i dodao je za Atiemwena koji sa 16 metara lobuje Rullija. Oršić je natrčao na loptu i glavom zabio. Ipak, kod prvog dodavanja napadač Dinama je bio prvi do golmana gostiju. 

Velika pogreška Theophilea odlučila pobjednika

Dinamo je do kraja poluvremena bio čak i opasniji, ali onda se dogodila velika pogreška Theophilea u 42. minuti. Moreno je bio uz gol-aut liniju i pokušao je ubaciti, ali pogodio je u ruku Dinamovog Francuza. Nakon provjere VAR-a njemački sudac Siebert je pokazao na bijelu točku. Moreno je poslao loptu u jednu, a Livakovića u drugu stranu.

Dinamo je u nastavku pokušao izjednačiti i krenuo konkretno i ambiciozno. Najprije je Ristovski napravio sve dobro osim završetka akcije, a onda je u 56. minuti Joško Gvardiol sjajno opalio s 18 metara i natjerao Rullija da paradom obrani njegov udarac.

U 60. minuti Damir Krznar je morao ići na sve ili ništa. Iz igre je izveo Atiemwena i Jakića, a uveo je nedovoljno oporavljenog Petkovića i Kastratija. U 65. minuti obrana Dinama je zaspala, Moreno je izbacio Alcacera koji je sam izašao pred Livakovića, ali njegov šut je otišao pokraj vratnice.

Do kraja utakmice Španjolci su rutinski i znalački smirili igru, spustili tempo i kontrolom posjeda sačuvali veliku prednost za uzvrat koji će se igrati za sedam dana.

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol (od 71. Leovac) - Ademi, Jakić (od 61. Kastrati), Ivanušec, Majer (od 82. Franjić), Oršić (od 82. Tolić) - Atiemwen (od 61. Petković)

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Capoue, Dani Parejo, Trigueros (od 86. Pena) - Gerard Moreno, Chukwueze (od 69. Gomez), Bacca (od 45. Alcacer)

 

Pročitajte više