Europa liga

DINAMO - WOLFSBERGER 1:0 Otpisani Atiemwen postao junak, Dinamo na vrhu skupine

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

DINAMO je stigao do prve pobjede u grupnoj fazi Europa lige ove sezone. Hrvatski prvak slavio je protiv austrijskog Wolfsbergera 1:0, a neočekivani junak postao je Atiemwen koji je u igru ušao u 76. minuti i minutu kasnije zabio jedini gol na utakmici.

Nakon tri kola u skupini K Dinamo je vodeća momčad s pet bodova i jedini je bez poraza. Feyenoord i Wolfsberger imaju po bod manje, a CSKA ima dva osvojena boda.

Očajno prvo poluvrijeme, jedna prilika Dinama i glupost Tafernera koji je pomogao hrvatskom prvaku

Obje momčadi u susret su ušle žestoko oslabljene zbog koronavirusa. Dinamo je bio bez devetorice zaraženih, a gosti bez osmorice, među kojima je i najbolji igrač austrijskog kluba Liendl.

U prvom poluvremenu nije viđena nijedna prilika, a jedini pokušaj vrijedan spomena bio je onaj Gavranovića iz 20. minute, kada je švicarski reprezentativac nakon lijepe akcije očajno tukao usamljen s 15 metara. 

Gosti su u prvom dijelu u nekoliko navrata pokušavali visokim presingom isforsirati pogrešku u Dinamovoj obrani, ali nisu uspjeli nijednom zaprijetiti domaćem vrataru koji je utakmicu završio neocijenjen jer Wolfsberg nije imao nijedan udarac u okvir gola. 

 

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Taferner, koji je već u 15. minuti dobio žuti karton, naivno i bespotrebno nagazio suparnika na sredini terena nakon što je zakasnio u jednom duelu. Dobio je drugi žuti karton, a Dinamo priliku igrati s nogometašem više. 

Otpisani Atiemwen postao je junak u prvoj minuti odigranoj u sezoni

Mučio se hrvatski prvak iskoristiti tu prednost sve do 77. minute kada je Atiemwen, koji je minutu ranije zamijenio Moharramija, primio loptu nakon ubačaja Majera na prsa, sjajno se snašao na šest metara i iz okreta pogodio suprotni kut. Ovo je Atiemwenu prvi nastup ove sezone jer ga se Dinamo u prijelaznom roku htio riješiti nakon neuvjerljivih nastupa prošle sezone. 

 

Do kraja susreta je Dinamo mogao slaviti i uvjerljivije, ali Leovac nakon odličnog prodora nije zabio iskosa s lijeve strane.

Feyenoord slavio protiv CSKA, Dinamo je na polovici grupne faze na vrhu skupine

U drugom susretu 3. kola ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu svladao moskovski CSKA s 3:1. Sva tri gola domaći je sastav postigao u samo 10 minuta sredinom drugog poluvremena, u strijelce su se upisali Haps (63.), Kokcu (71.) i Geertruida (72.), a dojam je kako su i Haps i Geertruida mrežu Moskovljana zatresli iz zaleđa. Na konačnih 3:1 autogolom je smanjio Senesi autogolom.

U sljedećem kolu Dinamo za tri tjedna gostuje u Austriji.

Sastavi:

Dinamo: Zagorac, Moharrami, Lauritsen, Perić, Gvardiol, Majer, Franjić, Ademi, Jakić, Oršić, Gavranović

Wolfsberger: Kofler, Novak, Baumgartner, Lochosvili, Pavelić, Stratznig, Wernitznih, Taferner, Peretz, Dieng, Joveljić

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više