Dinamo za tri milijuna eura doveo Jakiroviću novog igrača. Uskoro će i drugog

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DINAMO bi do kraja današnjeg ili sutrašnjeg dana, svakako do utakmice sa Spartom, trebao kompletirati transfer Luke Stojkovića iz Lokomotive. Hrvatski prvak će za jednog od najzanimljivijih mladih igrača u HNL-u Lokomotivi platiti tri milijuna eura. Kako doznajemo, Stojković je odradio liječničke preglede i uskoro bi trebao potpisati ugovor.

Za njim će iz Lokomotive u Maksimir i Lukas Kačavenda, oko kojeg se situacija malo zakomplicirala prošlog tjedna, ali će se riješiti. Kačavenda će doći na posudbu uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone za iznos sličan onome koji će Dinamo platiti za Stojkovića. Kačavendu se već mjesecima spominje u kontekstu dolaska u Dinamo, a sad bi taj transfer napokon trebao biti završen.

Ivanušec vrlo blizu Feyenoorda

Sve to događa se u trenucima u kojima je Luka Ivanušec na izlaznim vratima iz Maksimira. Oko njega se praktički iz sata u sat izmjenjuju informacije. Prvo se govori da je transfer u Feyenoord gotova stvar, onda da je ipak na njegov odlazak spuštena rampa, no prema zadnjim informacijama Ivanušec će otići iz Dinama.

Trebao bi ipak odigrati još prvu utakmicu protiv Sparte i nakon toga krenuti prema Rotterdamu ako se nešto ponovno ne promijeni. Kakva je situacija s Dinamom ovog ljeta - sve je moguće. No dolazak Luke Stojkovića ipak sugerira da je puno veća šansa da Ivanušec ode nego da ostane jer bi Stojković trebao biti jedno od rješenja za njegovu poziciju.

Feyenoord bi Ivanušeca, bude li sve u redu, trebao platiti deset milijuna eura s bonusima uz 15 posto od budućeg transfera. Nizozemci su željeli i Stojkovića, za njega su bili jako zainteresirani, ali on je ipak završio u Dinamu, koji bi uskoro trebao objaviti njegov transfer.

Pročitajte više