Dinamo želi igrača koji može igrati i za Hrvatsku? "Njega treba pratiti u budućnosti"

Screenshot: X

DINAMO i više neimenovanih europskih klubova prate talentiranog igrača Sturma Leona Grgića (18), otkrio je talijanski insajder Lorenzo Lepore. Riječ je o napadaču koji ima hrvatsko i austrijsko državljanstvo, što znači da može nastupati i za hrvatsku reprezentaciju. Dosad je igrao za mlađe uzraste Austrije.

Grgić je ove sezone upisao deset nastupa za drugu momčad Sturma u drugoj austrijskoj ligi i ondje postigao dva pogotka. Igrao je i u tamošnjem kupu, a zaigrao je i za prvi sastav protiv Rakowa (0:1) u Europa ligi. Dobio je tri minute i postao drugi najmlađi igrač koji je predstavljao Sturm u tom europskom natjecanju.

Grgić na pripremama zabio dva gola Galatasarayu

Osim toga, impresionirao je na pripremama Sturma, tijekom kojih je u susretu s Galatasarayem postigao oba pogotka. Prvi je bio impresivan jer je s ruba kaznenog prostora fantastično pogodio suprotni kut. Oba pogotka, koja su Sturmu donijela pobjedu 2:0, pogledajte ispod teksta. 

Prema podacima Transfermarkta, Grgićev ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine, no Lepore tvrdi da u ugovoru ima izlaznu klauzulu koja vrijedi već ovoga ljeta. Spomenuta stranica specijalizirana za vrijednosti igrača procjenjuje ga na 400 tisuća eura. Lepore ga je opisao kao "igrača kojeg treba pratiti u budućnosti".

Pročitajte više