Dinamov gol Slavenu ipak je bio regularan. TV prijenos pokazao krivu sliku

Screenshot: Youtube

DINAMO je u zadnjoj utakmici 26. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedio Slaven Belupo 5:2. Golove za Dinamo su postigli Tibor Halilović u 7., Gabriel Vidović u 18., Sandro Kulenović s bijele točke u 70. te Martin Baturina u 82. i 94. minuti iz penala. Za goste su pogađali Ivan Lepinjica u 22. i Matej Šakota u 59. minuti.

Dinamo je počeo odlično i vodio je 2:0, no gosti se nisu predavali i golom Šakote u 59. minuti su stigli do izjednačenja. No radost gostiju nije dugo trajala. Sudac Kolarić je u 66. minuti dosudio kazneni udarac za Dinamo iz kojeg je postignut gol koji je prelomio utakmicu. Pokazao je na penal nakon duela Lepinjice i Baturine. VAR provjera je trajala skoro četiri minute i sudac je na kraju dosudio jedanaesterac, a Kulenović je pogodio za 3:2. U VAR sobi je glavni sudac bio Ivan Bebek.

Prikazan krivi frame u TV prijenosu?

Objavili smo tada analizu stranice VARCheck koja se bavi sudačkim odlukama, prvenstveno onima koje su u nadležnosti videotehnologije. Oni su tad pisali da je prije penala trebalo biti suđeno zaleđe, a upravo je zbog potencijalnog ofsajda provjera trajala toliko dugo. No čini se kako je na kraju situacija bila sasvim čista i Dinamov igrač nije bio u zaleđu.

Naime, na spomenutoj objavi je, kao i u TV prijenosu, prikazan krivi frame. Onaj "pravi", prema kojem je rađena VAR analiza, točniji je trenutak upućivanja lopte. On se događa par milisekundi nakon slike koje smo vidjeli u TV prijenosu i na njemu se vidi da se Dario Špikić u trenutku kada mu je upućena lopta nije nalazio iza pretposljednjeg igrača suparničke obrane.

Gore je slika iz TV prijenosa, dolje slika na temelju koje je VAR soba odlučila da nije zaleđe

Dakle, realizator prijenosa je u eter poslao sasvim drugu sliku u odnosu na onu na kojoj su suci iz VAR sobe utemeljili svoju odluku kako je riječ o dozvoljenoj poziciji. To nije prvi put ove sezone da se javlja ovaj isti problem.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ANALIZU VARCHECKA

Analiza situacije sa slikom prikazanom na TV-u:

 

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više