HNL

Dinamov odbačeni bek od 1.6 milijuna eura predstavljen u novom klubu

Foto: Hibernian FC/Twitter

SADA već bivši lijevi bek Dinama Marijan Čabraja službeno je predstavljen kao novi igrač škotskog prvoligaša Hiberniana. 25-godišnjem Puležanu to će nakon Gorice, Dinama, Ferencvaroša i Olimpije biti peti klub u njegovoj seniorskoj karijeri, prije koje je bio član omladinskog pogona Dinama.

Lijevi bek u klub se vratio iz Gorice i postao je višak u svlačionici u kojoj su ispred njega na toj poziciji Petar Bočkaj i Daniel Štefulj, a i Robert Ljubičić je može odigrati ako bude potrebe. Hibernian ga s druge strane vidi kao idealno rješenje, što je navedeno i na njihovoj klupskoj stranici.

Dinamo za 25-godišnjaka neće dobiti nikakvu odštetu, ali će mu pripasti čak 40 posto od eventualnog budućeg transfera. Čabraja je u Dinamu imao ugovor do 2026. godine uz plaću od oko 200.000 eura po sezoni. To je i Dinamu puno novca za igrača na kojega ne računa, pa je prioritet bio skinuti ga s platne liste.

Ovom klauzulom osigurao je da njegovim budućim transferom pokrije barem dio od 1.6 milijuna eura, koliko je za njega platio Gorici u veljači prošle godine. Čabraja je za Dinamovu prvu momčad odigrao deset utakmica i bio je na posudbama u Ferencvarosu i Olimpiji.

Pročitajte više