Direktor Betisa: Izvukli smo Dinamo, mogli smo i bolje proći

Foto: Profimedia

BETISOV sportski direktor Ramon Planes smatra da su u šesnaestini finala Konferencijske lige mogli izvući povoljnijeg suparnika od zagrebačkog Dinama, pa će zeleno-bijeli "morati dati sve od sebe" kako bi svladali hrvatskog prvaka. Dinamo i Betis igrat će 15. veljače na stadionu Benito Villamarin u Sevilli, a onda 22. veljače na Maksimiru u Zagrebu.

"Dinamo je zahtjevan protivnik, ali vrijedi ono što smo govorili i ranije tijekom ždrijeba za Europsku ligu, a to je da je igranje u Europi općenito zahtjevno", izjavio je Planes za televiziju Movistar u ponedjeljak nakon ždrijeba.

Planes: Bilo je i povoljnijih protivnika

Betis se u ždrijebu našao kao trećeplasirani iz skupine Europske lige, jačeg natjecanja, u kojem je ostao iza Glasgow Rangersa i Sparte Prag, a ispred ciparskog Arisa.

"U toj mini ligi smo vidjeli kako je teško i komplicirano igrati. Sada će u Konferencijskoj ligi biti slično. Bilo je povoljnijih protivnika u ždrijebu jer je Dinamo momčad koja će nastojati proći, a posebno će se truditi na svom stadionu, koji je kolijevka dobrih nogometaša i dobrog nogometa. Kako bismo prošli dalje, morat ćemo se pokazati u svom najboljem izdanju", rekao je Planes.

Betis će pokušati osvojiti titulu

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, razočarana je ispadanjem iz Europske lige, ali sada namjerava osvojiti Konferencijsku ligu. U ključnoj je utakmici izgubio kod kuće s 2:3 od Rangersa. Planes je istaknuo da su igrači već zaboravili ispadanje iz Europske lige.

"Ekipa se veseli novom natjecanju, Konferencijskoj ligi, u kojem će nastojati otići što dalje i pokušati ga osvojiti. To bismo voljeli", zaključio je direktor Betisa.

Pročitajte više