ĐOKOVIĆ ĆE POLUDJETI McEnroe ga usporedio s ovisnikom o seksu i tabletama

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOVAK ĐOKOVIĆ, koji je donedavno svjetskim tenisom vladao tako suvereno da ga je učinio dosadnim, od prošle godine je u slobodnom padu. 

Nakon što je 2016. izletio s Wimbledona i Olimpijskih Igara, priznao je da su bračni problemi sa ženom Jelenom itekako pridonijeli tome.
 
To je bilo prošlog ljeta, ali bez obzira na to što mu se žena vratila i daje mu podršku na tribinama tijekom mečeva, Đokovićev lov na nekadašnju formu čini se nemogućom misijom.
 
John McEnroe, bivši teniski as koji zna ponešto o padovima forme i bračnim krizama i koji je danas analitičar BBC-a, na Wimbledonu je ovako komentirao dugotrajnu Đokovićevu krizu:
 
"Obiteljski problemi van terena očito potkopavaju njegove pokušaje da se vrati nekadašnjoj formi. Na njemu se odmah vidi da nije isti čovjek kao što je bio prije toga.
 
Kada gledam Novaka, odmah mi na pamet pada Tiger Woods. On je također imao problema sa ženom, nakon kojih je izletio s tračnica i nakon toga više nikad nije bio sjajan sportaš kao ranije. I sada se to isto događa s Novakom. Kod njega problem očito nije fizički, nego mentalni."

Đokoviću se ova usporedba nikako neće svidjeti, jer slavnom golferu s kojim ga McEnroe uspoređuje brak se prije sedam godina raspao, a karijera krenula u istom smjeru, nakon što se ispostavilo da je suprugu godinama varao s desecima žena, zbog čega je išao na terapiju odvikavanja od seksa.

Usto je Woods prije mjesec dana policija zatekla u automobilu potpuno dezorijentiranog, nakon čega je testovima utvrđeno da u krvi ima supstance čak četiri lijeka protiv bolova. A kako sada izgleda onaj s kojim McEnroe uspoređuje Đokovića, možete vidjeti u priloženim linkovima.

Tweetovi s temom #Wimbledon2017

Pročitajte više