tenis

Spektakl u Parizu. Đoković srušio Nadala za finale Roland Garrosa

Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes

NEVJEROJATNO polufinale Roland Garrosa odigrali su Novak Đoković i Rafa Nadal. Đoković je slavio 3:6, 6:3, 7:6, 6:2 za finale u kojem će igrati protiv Grka Tsitsipasa.

Nadalu je ovo bio tek treći poraz u karijeri na pariškoj zemlji. Jednom je izgubio od Robina Soderlinga, a dva puta od Đokovića.

Novak Đoković je večeras postao prvi tenisač koji je Nadala uspio dobiti u polufinalu French Opena. Kralj Pariza i čovjek koji je 13 puta uzimao Roland Garros nikad do sad nije ispao u polufinalu. Đoković je uspio napraviti nemoguće.

U meču koji je trajao četiri sata i deset minuta gledali smo čudesan tenis, pun preokreta i nevjerojatnih poteza. Đoković je na kraju slavio i u nedjelju će za 19. Grand Slam naslov igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa, koji je za svoje prvo finale izbacio Alexandera Zvereva.

Početak meča nikako nije dao naslutiti što će se događati. Nakon samo 35 minuta tenisa Nadal je imao 5:0, a Đokovića nije bilo nigdje na terenu.

Ipak, Srbin se vratio u igru, uzeo je tri gema, ali do potpunog prekreta nije mogao. Nadal je slavio 6:3 u prvom setu.

U drugom druga priča. Đoković je zaigrao puno bolje i osvojio je set s identičnih 6:3.

Treći set je bila mala škola savršenog tenisa oba igrača. Gledali smo nevjerojatan, atomski tenis, a Đoković je nakon 98 minuta velike borbe uzeo set tek u tie-breaku.

U tim trenucima prošlo je 23 sata i prema pravilima i zakonima francuskih vlasti policija je trebala isprazniti tribine zbog policijskog sata. No, organizatori su odlučili da gledatelji mogu ostati do kraja što je izazvalo pravo oduševljenje.

Nadal je u četvrtom setu odmah poveo 2:0, ali ta dva gema su bila sve što je mogao napraviti. Đoković je uzeo idućih šest gemova za veliko finale.

Pročitajte više