Đoković nakon novog poraza: Ovaj meč nisam smio izgubiti

Foto: EPA-EFE

NAKON što je u Indian Wellsu ispao već u 3. kolu, Novak Đoković nije otišao daleko ni na drugom turniru Sunshine Double. U Miamiju je ga je u osmini finala pobijedio Španjolac Roberto Bautista-Agut 1:6, 7:5 i 6:3.

Ispadanje u ranim fazama Indian Wellsa i Miamija nije nepoznanica za najboljeg tenisača svijeta. Prije dvije godine nije došao do četvrtfinala na oba turnira, a posljednji je put osvojio Indian Wells i Miami 2016. godine. To je Srbinu dalo povod za razmišljanje.

"Definitivno nije prvi put da gubim na oba turnira. Zadnje dvije godine mi se ovo događa. Tako da moram promisliti o načinu pripreme za Indian Wells i Miami sljedeće godine", započeo je Đoković nakon poraza pa nastavio:

"Imao sam jaku puno stvari koje su mi se dogodile izvan terena. Izgleda da je to utjecalo na mene izvan terena. Ne osjećam da sam na najboljoj razini što se tiče zdravlja. Malo sam zahrđao, ali tako se uči, to je život."

Čestitao je protivniku na pobjedi, ali vjeruje da je propustio previše prilika za pobjedu. Lagano je uzeo prvi set i imao break u drugom.

"Čestitam Robertu, uspio je napraviti veliki preokret. Ipak, ovo je onaj tip meča koji jednostavno nisam smio izgubiti. Doista, bilo je previše propuštenih prilika, a ovo se dogodi kada ne kapitalizirate na vrijeme."

Sada mu slijedi priprema za zemljanu sezonu, najsporiju i njegovu najslabiju tenisku podlogu.

"Nadam se da će biti sve dobro, vidjet ćemo. Odrastao sam na zemlji. Ipak, statistički, tvrdi tereni su oni koji mi najviše odgovaraju. Ono što znam je da moram igrati bolje nego na ova dva turnira. Grand Slam turniri su najvažniji i to se najviše računa. To je prioritet. Ali to se nije mijenjalo, imam ovakav raspored godinama. Ovo je sport i morate se znati nositi s porazima kao i s pobjedama", završio je Đoković.

 

Pročitajte više