atp kup

Đoković pobijedio Medvedeva i odveo Srbiju u finale ATP Cupa

Foto: EPA

SRBIJA se plasirala u finale ATP Cupa u Australiji nakon što je Novak Đoković pobijedio Danila Medvedeva 6:1, 5:7, 6:4 i donio drugi poen svojoj ekipi protiv Rusije. Prethodno je Dušan Lajović svladao Karena Hačanova 7:5, 7:6 (1).

Protivnik Srbiji u finalu u premijernom izdanju ATP Cupa bit će pobjednik dvoboja reprezentacija Australije i Španjolske. 

Bila je ovo Novakova 20. uzastopna pobjeda za reprezentaciju Srbije. Drugi igrač svijeta perfektno je odigrao meč protiv Medvedeva, koji ni trenutka nije uspijevao pronaći rješenje za raspoloženog Srbina.

Đoković je u svakom od tri servisa ruskog igrača imao break-loptu, iskoristio ju je u četvrtom i šestom gemu i za svega 32 minute dobio prvi set. 

Ipak, Medvedev, koji je zahvaljujući osvojenim poenima na ATP Cupu na četvrtoj poziciji ATP-ove rang-ljestvice pretekao Dominica Thiema, bio je mnogo teži suparnik u drugom setu usprkos tome što je Đoković ostvario break već u prvom gemu. Rus je odmah uzvratio i na krilima oduzetog servisa osvojio četiri uzastopna gema za 4:1. Medvedev je u tim trenucima bio znatno svježiji od Đokovića, ali je srpski tenisač još jednom pokazao mentalnu snagu.

Oduzeo je servis protivniku za 4:3, potom dvaput dolazio do izjednačenja - 4:4 i 5: -  međutim u 12. gemu je posustao i Medvedevu treći put u drugom setu dozvolio da mu oduzme servis i poravna na 1:1.

U odlučujućoj dionici oba su tenisača evidentno pala, ali se nisu štedjeli. Ključan je bio Đokovićev break u četvrtom gemu za 3:2, kojim je razbudio srpske navijače u Sydneyju.

Novak je u posljednjem gemu trećeg seta spasio tri break-lopte, jedine koje je Medvedev imao u tom dijelu meča, i poslije dva sata i 47 minuta iskoristio drugu meč-loptu i četvrti put u karijeri svladao Rusa te tako prekinuo niz od dva poraza.

Preostaje i meč parova između Srbije i Rusije, koji neće imati rezultatski značaj.

Pročitajte više