Đoković pomeo Nishikorija u finalu Toronta i postavio novi rekord

Foto: Hina

NITKO nikada nije osvojio 30 turnira iz serije Masters 1000. Sve do ere Novaka Đokovića. Vladara muškog pojedinačnog tenisa. Čovjeka koji je i u Torontu pobjeđivao i kada nije igrao dobro.

Kada prvi igrač svijeta u setu načini samo četiri neprisiljene pogreške te drži postotak prvog servisa iznad 80%, jasno je da ni trunke prilike za suparnika - nema. Tijek finala Đoković je vrlo brzo nagovijestio, podsjećajući na dvoboj za naslov u Miamiju, kada je protivnik također bio Nishikori.
 I drugu dionicu započeo je u istom tonu. Činilo se da će nemoćni Japanac ostati bez šanse, no, vratio je izgubljeni break. Bio na korak do tie-breaka, ali Đoković tada prikazuje tenis broja 1. Gem u kojem mu je stao servis, uz pokoju pogrešku previše, nije ga zapriječio. Iako je kod 5:5 ljutito pomišljao na razbijanje reketa. Ali bio je to gem u kojem je osigurao servis za meč, turnir i 30. Masters karijere. A 30. rođendan još nije proslavio...
 
Đokovićev tenis, poslije polufinalnog sraza, sjajno je opisao Gael Monfils, nakon što je i 12. put u isto toliko mečeva izgubio od srpskog igrača.
 
"Promašio je nekoliko udaraca na početku... A onda iznenada više uopće nije promašivao," sumirao je Monfils.
Novak Đoković, pojednostavljeno, učinio je velike turnire dosadnima. I to čini praktički uvijek kada je u ždrijebu. Wimbledonska iznimka otprije mjesec dana, iako svježa u sjećanju, tek je njegov rijetki propušteni pucanj posljednjih godina. Jer, na svakom koraku, on jest i bit će favorit. Bez obzira na suparnika, podlogu, formu...
 
Tenisačice su Kanadski Masters igrale u Montrealu. Naslov je osvojila Simona Halep, porazivši Madison Keys. Nakon dobivenog tie-breaka, Rumunjka je odjurila do velikog slavlja.

ATP Toronto, finale
Novak Đoković (1) - Kei Nishikori (3) 6:3, 7:5

WTA Montreal, finale
Simona Halep (5) - Madison Keys (10) 7:6 (2), 6:3

Pročitajte više