Đoković se namučio za 2. kolo u Banjoj Luci: "Hvala mu što je pustio dedi"

Foto: Borislav Zdrinja/ATAImages /Pixsell

NOVAK ĐOKOVIĆ je puno teže nego što se očekivalo prošao u četvrtfinale ATP turnira Srpska Open koji se odigrava u Banjoj Luci. Đoković je u drugom kolu nakon dva sata i 40 minuta igre pobijedio Francuza Lucu van Asschea 6:7(4), 6:3, 6:2. Ovaj 18-godišnji Francuz je 87. igrač svijeta, a u prvom kolu je izbacio Stana Wawrinku.

"Ovo je najsporiji teren koji sam ikad vidio, nisam mogao udarcima prodrijeti i svaka je loptica bila lako vraćena, pa sam uhvatio pravi ritam tek u završnici drugog seta. Sretan sam što sam pobjedom završio meč, atmosfera je bila fantastična. Hvala svima koji su me došli podržati. Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam igrao. Trajao je meč skoro 3 sata i zbog vas sam pobijedio", rekao je Đoković nakon meča, a onda je na duhovit način komentirao meč:

"Ružno zvuči, ali nisam ga poznavao do danas. Perspektivan je tenisač, pobijedio je Wawrinku. Bili su teški uvjeti i loptice, ali nisam bio na svojoj razini. Čestitam mu na borbi i hvala što je dedu poput mene pustio da pobijedi. Mislim deda u sportskom smislu, ne životnom.

Kada prijeđete 35 godina, svaki turnir znači puno više i sam osjećaj da ovdje igram prvi put i možda i jedini u meni je izazvao puno emocija. Jako mi je drago što sam tu", rekao je Đoković kojem će sljedeći suparnik biti bolji iz ogleda između Dušana Lajovića i Gregoirea Barrere.
 

Pročitajte više