tenis

Đokovićev bizarni trijumf za polufinale s Nadalom. Policijski sat ispraznio tribine

BIZARAN je bio četvrtfinalni meč u kojem je Novak Đoković protiv Mattea Berrettinija pobjedom 6:3, 6:2, 6:7, 7:5 osigurao polufinale protiv Rafaela Nadala.

U četvrtom setu, pri Đokovićevom vodstvu 2:1 u setovima te 3:2 u četvrtom, sudac je prekinuo meč nakon što su navijači na tribinama centralnog terena odbili napustiti stadion.

Razlog zbog kojeg su organizatori tražili pražnjenje tribina je policijski sat koji u Parizu zbog pandemije koronavirusa traje od 23 sata. 

Pola sata prije nastupanja policijskog sata službeni spiker je zatražio od gledatelja da napuste tribine, na što su ovi odgovorili pjesmom. Ni nakon desetak minuta nisu htjeli otići, pa je meč prekinut u 22.47 dok se tribine nisu ispraznile.

To je trajalo 20-ak minuta, nakon čega je meč nastavljen. Đoković je kod 6:5 iskoristio drugu meč loptu na servis suparnika te tako osigurao pobjedu i 58. dvoboj protiv Rafaela Nadala koji se igra sutra oko 15 sati.

Nadal je prošle godine u finalu Roland Garrosa pobijedio Đokovića za 13. naslov na zemljanom Grand Slamu, a prije osam godina su se sastali u polufinalu Pariza. 

U drugom polufinalu igrat će Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas.

Pročitajte više