Đokovićev otac: Kosovo je svrha našeg postojanja, zavidim Hrvatima i Albancima

Foto: Guliver

SRĐAN ĐOKOVIĆ, otac najboljeg tenisača svijeta, gostovao je na TV-u Happy, gdje je pričao o prvim dojmovima nakon što je Novak osvojio svoj deveti Australian Open.

Đoković stariji je bio prilično emotivan kad je pričao kako mu je sin poslan od Boga u najtežim vremenima po Srbiju. Posebno je istaknuo Novakov odnos prema Kosovu.

''Novaka na Kosovu fantastično dočekuju. Tamo je posljednji put bio davno, a dočekali su ga deseci tisuća ljudi u Mitrovici. Novak nikad nije napadao Albance, samo je pružio podršku svom narodu. Kosovo je svrha našeg postojanja na ovoj zemlji. Kosovo ima više od dvije tisuće manastira. To je naša sveta zemlja, kao što je Jeruzalem za Židove. Nemam ništa protiv Albanaca, čak im zavidim kako brane svoje nacionalne interese. Ja bih dao sve da se moj narod tako bori za srpske. Da se lični interesi uklone i da se vrate nacionalni koji su se izgubili u Srbiji'', kazao je Srđan Đoković koji je dodao da Novak mora biti primjer svim Srbima:

''Narod i nacija moraju biti prioriteti. Jedino tako možemo pobijediti u ovom nepravednom svijetu. Nacija i narod moraju biti prvi. Bez toga ne možemo ništa. Zavidim Hrvatima i Albancima, oni se tako ponašaju, propagiraju svoju zastavu svugdje u svijetu gdje god se pojave. Koliko ima Srba u svijetu? Ne smijem ni reći koliko Srba živi u Turskoj. Zašto? Nitko o njima ne vodi računa, jesu li ovi ili oni, ali su Srbi. Zadnji je trenutak da se dozovemo pameti, jer bez toga ćemo propasti. Svi su protiv nas. Jedino zajedništvom se možemo boriti.''

Pročitajte više