TENIS

Đokovićev stric za Index: Za Novaka je normalna podrška iz Hrvatske

Foto: Index

DELEGAT ITF-a na meču Hrvatske i Indije (6. i 7. ožujak u Domu sportova) u kvalifikacijama za završni turnir Davis Cupa bit će Goran Đoković, stric prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Tim povodom porazgovarali smo s Goranom o aktualnim temama, čiji je epicentar, naravno, sjajni Novak koji dominira svjetskim tenisom i sve je bliže Rogeru Federeru i Rafi Nadalu po Grand Slam titulama. Na veliko zadovoljstvo njegovog stručnog stožera, čiji je važni dio i legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević.

Prije svega, kako je doći u Hrvatsku na meč, kako se osjećate? 

"Super. Oduševljen sam što sam ovdje i što sam dobio priliku biti službeni predstavnik ITF-a. Imam ovdje, kao što vidite, puno prijatelja i uživam."

Što očekujete od meča između Hrvatske i Indije? 

"Bit će težak meč. Indijci su spremni, a Hrvatska je Hrvatska, tu je i domaća publika... Tako da, bit će težak i neodlučan meč."

Mnogi smatraju da je Novak najbolji tenisač svih vremena. Što vi mislite o tome? 

"Što znam. On uvijek nadmašuje samog sebe, radi na sebi svakog dana u svakom pogledu. To je nevjerojatno što radi, rekorde koje postavlja, kako se ponaša i mislim da su svi iz regije ponosni na njega."

Embed from Getty Images

Kako Novak gleda na tu podršku u Hrvatskoj koju ima?

"To je njemu normalno. On ima puno prijatelja sportaša ovdje, najviše nogometaša, kao što svi znamo, i to je njemu najnormalnije. On potječe iz sportske obitelji, mi smo bili također sportaši, tako da on s tim nema nikakav problem. Onaj tko ima taj problem - to je njegov problem."

Kad Novak igra protiv Rogera Federera ili Rafe Nadala, mnogi navijaju protiv njega. Zašto se to događa?

"Pa ne znam. Mislim da je to onako sociološko pitanje i za druga istraživanja. U svakom slučaju, Novak je jedan od najboljih fair-play igrača, savršeno se postavlja na mreži i za mene je to fenomen. S druge strane, Federer i Nadal su, također, veliki igrači. Ranije su postali šampioni pa je to vjerojatno po navici."

Embed from Getty Images

Znači li to da će, kad se Federer i Nadal povuku, nekim drugim igračima biti problem igrati protiv Novaka?

"Da, sigurno, ali je on već na to naviknuo. U suštini, Novak ne obraća previše pozornosti na to", zaključio je Goran Đoković. 

 

Pročitajte više