skijanje

Do kraja sezone ostala su dva veleslaloma. Evo što treba Zubčiću za mali Globus

Foto: EPA-EFE

FILIP ZUBČIĆ osvojio je 14. mjesto u veleslalomu u Banskom nakon što je u obje vožnje napravio velike pogreške.

Najbolji hrvatski skijaš tako je malo pokvario dojam nakon fantastičnog jučerašnjeg nastupa kad je na istom mjestu došao do treće pobjede u karijeri.

Dobra vijest za Zubčića je da je unatoč lošem nastupu osvojio 18 bodova koji bi mogli biti vrlo važni u raspletu borbe za mali Kristalni globus. Loša je da su njegovi glavni konkurenti Alexis Pinturault i Marco Odermatt osvojili drugo odnosno treće mjesto. Pobijedio je Mathieu Favre.

Odermatt je drugim mjestom preskočio Zubčića na drugom mjestu poretka veleslalomaša, a Pinturault je svoju prednost povećao.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma. Prvi će se voziti 13. ožujka u Kranjskoj Gori, a drugi tjedan dana kasnije na završnici Svjetskoga kupa u Lenzerheideu.

Zubčić i dalje ima šanse za osvajanje maloga Kristalnog globusa, ali one su sad bitno manje. Podsjetimo, pobjeda donosi 100, drugo mjesto 80, treće 60, četvrto 50, peto 45 bodova itd.

Teoretski, kad bi pobijedio u obje zadnje utrke, a Pinturault u njima osvojio, recimo, drugo mjesto, Francuz bi na kraju slavio jer bi u takvom raspletu imao 24 boda više od Zubčića.

Zubčić bi, jasno, do titule mogao i sa slabijim rezultatima, ali u tom slučaju bi i Pinturault i Odermatt, koji se bore i za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, morali jako kiksati u tim utrkama.

 

Pročitajte više