NBA LIGA

Dončić drugi po broju glasova, LeBron i Giannis kapetani na All-Star utakmici

Foto: Twitter / NBA

NBA LIGA objavila je imena startera za 69. All-Star utakmicu, koja će se 16. veljače igrati u Chicagu. Kao i prošle godine, najviše glasova u svojim konferencijama dobili su LeBron James i Giannis Antetokounmpo te će kao kapetani birati svoje momčadi s popisa preostalih izabranih igrača.

Među desetoricom startera trojica su debitanata na All-Star utakmici, a Luka Dončić zapravo je dobio više glasova od aktualnog MVP-a Giannisa, ali ne i od LeBrona, koji je u njegovoj Zapadnoj konferenciji. Uz Slovenca, prvi All-Star nastup, i to u petorci, imat će Trae Young iz Atlanta Hawksa i Pascal Siakam iz Toronto Raptorsa.

Na Zapadu su među krilima i centrima uz LeBrona mjesto dobili njegov suigrač iz LA Lakersa Anthony Davis te MVP prošlog finala Kawhi Leonard, koji je ove sezone u LA Clippersima. Drugu bekovsku poziciju, uz Dončića, dobio je James Harden iz Houstona.

U petorku Istoka su, osim Antetokounmpa, Siakama i Younga, upali Kemba Walker iz Bostona i Joel Embiid iz Philadelphije.

LeBronu će to biti već 16. All-Star nastup, što je više nego što ih imaju sva petorica izabranih startera s Istoka zajedno (13).

James je dobio 6,275.459 glasova navijača, Dončić 6,111.735, Antetokounmpo 5,902.286, a Young 2,829.969 glasova. No glasovi navijača vrijede samo 50%, dok po 25% utjecaja na izbor imaju igrači i mediji. Da se pitalo samo navijače, umjesto Walkera u petorci Istoka bio bi Kyrie Irving, no njega su i igrači i mediji svrstali tek na šestu poziciju, što je puno realnije jer je nova zvijezda Brooklyn Netsa propustila više od polovice utakmica.

Pročitajte više