NBA LIGA

Dončić ima novi nadimak. Paul Pierce uzeo ga je bivšoj NBA zvijezdi i dao njemu

Foto: Getty Images, screenshot

IAKO već više od godinu dana oduševljava NBA ligu, a košarkaški svijet još i dulje, Luka Dončić još nema nadimak koji se ustalio. Možda se primi ovaj koji mu je nadjenuo Paul Pierce, legenda Boston Celticsa koja danas radi kao TV analitičar.

U emisiji The Jump s Rachel Nichols na ESPN-u Pierce je oduzeo nadimak bivšoj NBA zvijezdi Baronu Davisu i prenio ga na Dončića jer njemu bolje pristaje.

"Njegov novi nadimak mora biti Too Easy (prelagano). Uz dužno poštovanje Baronu Davisu, kojeg smo tako zvali, sve što Luka radi na parketu djeluje prelagano", rekao je Pierce, pa dodao:

"Njegovi pokreti podsjećaju me na moje. Ne izgleda kao da se kreće brzo, ali ipak..."

Baron Davis bio je eksplozivni razigravač koji je U NBA ligi igrao od 1999. do 2012. Dvaput je bio All-Star i dvaput najbolji kradljivac lopti u ligi, a 2004. je uvršten u treću petorku lige. Igrao je za Hornetse dok su bili u Charlotteu i za New Orleans, Golden State Warriorse i LA Clipperse, prije kratke epizode u Clevelandu i završetka karijere u New York Knicksima. Dvaput je imao prosjek veći od 20 poena u sezoni, a oprostio se s prosjecima od 16,1 poenom, 6,1 asistencijom i 1,8 osvojenih lopti.

Pročitajte više