Dončić izbacio Zupca. Dallas je u polufinalu Zapada

Foto: Profimedia

DALLAS MAVERICKSI su domaćom pobjedom nad Los Angeles Clippersima 114:101 s ukupnih 4:2 u seriji izborili polufinale Zapadne konferencije NBA play-offa. Tamo ih čeka Oklahoma Thunder. Dallasu je ovo povijesno slavlje. Naime, nakon 13 godina dočekao je da je prolazak u doigravanje izborio domaćom pobjedom. Osim toga, trijumf nad Clippersima im je posebno sladak jer su ih oni izbacili iz doigravanja 2020. i 2021. 

Mavsi se osvetili Clippersima

Kyrie briljirao. "Četvorkom" iz kuta izazvao delirij

Mavse je do ključne pobjede vodio Kyrie Irving. Postigao je 30 poena, od toga čak 28 u drugom poluvremenu, uz šut iz igre 11/19. Imao je 6 skokova, 4 asistencije, a sjajnu all-round partiju zaokružio je s po 2 ukradene lopte i blokade. Irving je briljirao, a među nizom njegovih odličnih poteza ističe se trica pod faulom iz kuta, kojom je izazvao delirij u dvorani. Nakon što je P.J. Tuckera natjerao na prekršaj, ubacio je i dodatno slobodno bacanje. 

Dončić usprkos očajnom šutu i ozlijeđenom koljenu nadomak triple-doublea

Luka Dončić opet se borio s ozlijeđenim koljenom i lošim šutom. Iz igre je gađao samo 9/26, a trice očajnih 1/10. No bitno je popravio skor sa slobodnim bacanjima, 9/11, pa je tako došao do 28 poena. Bio je najbolji dodavač kod pobjednika s 13 asistencija te je imao i 7 skokova. 

Mora se istaknuti i dvojac Dallasa doveden na samom  kraju prijelaznog roka, koji je dao veliki doprinos trijumfu. P.J. Washington ubacio je 14 poena, od čega četiri trice, a imao je i 5 skokova. Daniel Gafford imao je 13 koševa uz 6 skokova. Viralno je njegovo zakucavanje preko Zupca.

Zubac je opet bio jako dobar, ali nedovoljno za pobjedu

I dok Dallas slavi, Clippersi tuguju. Momčad nakrcana superzvijezdama, složena za napad na prsten, drugu sezonu zaredom nije uspjela proći prvi krug doigravanja. Kawhi Leonard opet nije igrao zbog ozljede. Paul George je ubacio 18 uz 11 skokova. Ivica Zubac imao je poen manje uz šut iz igre 6/11 te također 11 skokova.

Clippersi krcati zvijezdama još jednu sezonu završili debaklom

James Harden također je imao double-double od 16 poena i 13 asistencija, a dodao je i 7 skokova, ali uz loš šut. Iz igre je pogodio tek 5 od 16 pokušaja, a promašio je svih 6 šuteva za tricu. Russell Westbrook nastavio je s očajnim partijama. Za devet minuta ubacio je 6 poena uz šut iz igre 2/7. Najefikasniji kod Clippersa bio je Norman Powell s 20 poena. 

Pročitajte više