NBA

Dončić sredio San Antonio, Spursi se odlučili rastati sa zvijezdom

Jerome Miron-USA TODAY Sports/Guliver

NAKON All-Star stanke nastavljena je NBA sezona. U teksaškom derbiju Dallas Mavericksi svladali su San Antonio Spurse 115:104, a Luka Dončić nastavio je svoj uspon na povijesnim listama.

Postigao je 22 poena uz 12 skokova i 12 asistencija te ostvario svoj 33. triple-double karijere, čime se izjednačio s Bobom Cousyjem na 11. mjestu vječne ljestvice. To mu je ujedno bio i 30. triple-double s barem 20 poena, po čemu je deseti.

Slovenski je superstar opet pokazao nekoliko poteza za pamćenje, poput ove finte kojom je potpuno izbacio iz igre Dejountea Murraya, a onda hladnokrvno pogodio otvorenu tricu.

VIDEO: Arena Sport

Prvi strijelac Mavsa bio je Kristaps Porzingis s 28 koševa i 14 skokova. Spurse je predvodio DeMar DeRozan s 30 koševa, a kako su se tijekom stanke svi igrači San Antonija oporavili od koronavirusa, Luka Šamanić ispao je iz rotacije te proveo samo 35 sekundi na parketu.

Spursi ipak nisu bili kompletni. Nije igrao LaMarcus Aldridge, iako nije na listi ozlijeđenih. Trener Gregg Popovich objavio je da su se klub i igrač sporazumno odlučili razići. Spursi rade na njegovom trejdu, a Amerikanci pišu da bi sve moglo biti gotovo već ovog tjedna. Aldridge je sedmerostruki All-Star igrač koji igra svoju 15. NBA sezonu, a šestu u Spursima.

U drugoj sinoćnjoj utakmici Memphis je svladao Washington 127:112. Jonas Valanciunas za Grizzliese je zabio 29 koševa uz čak 20 skokova, a za Wizardse su najviše zabili prvi strijelac lige Bradley Beal (21) i Russell Westbrook (20 i 10 asistencija).

Pročitajte više