Dončić zaustavljen. Slovenija neće igrati za medalju na Svjetskom prvenstvu

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠKA reprezentacija Kanade posljednji je polufinalist Svjetskog prvenstva. Kanađani su u četvrtfinalnoj utakmici igranoj u Manili pobijedili reprezentaciju Slovenije sa 100:89 i tako izborili borbu za medalje. Luka Dončić isključen je zbog druge tehničke pogreške šest minuta prije kraja susreta.

Raspletom utakmice između Kanade i Slovenije poznati su svi polufinalisti Svjetskog prvenstva. Obje polufinalne utakmice igraju se u petak, a u njima će se sastati Sjedinjene Američke Države i Njemačka, odnosno Srbija i Kanada. Također, pobjeda Kanade u kombinaciji s ranijom pobjedom Njemačke protiv Latvije znači i da je reprezentacija Srbije izborila Olimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Parizu. 

Izjednačeno do poluvremena

Utakmica između Kanade i Slovenije bila je izjednačena do poluvremena. Prva četvrtina otišla je na stranu Kanade 26:24, a istim rezultatom u drugoj je bolja bila Slovenija. Nakon 50:50 na poluvremenu uslijedila je serija Kanađana od 11:2 na otvaranju treće, pred kraj tog dijela Kanada je imala i prednost od 16 koševa (77:61, 80:64). Slovenija se više nije uspjela primaknuti na minus s kojeg bi opasnije priprijetila.

Shai Gilgeous-Alexander s 31 košem, 10 skokova i četiri asistencije te RJ Barrett s 24 poena i devet uhvaćenih lopti bili su najbolji kod pobjednika. Dončić s 26 koševa, četiri skoka i pet asistencija i Klemen Prepelič s 22 poena i pet skokova bili su bolji od ostalih kod Slovenije koja sljedeću utakmicu igra protiv Litve za što bolji plasman od 5. do 8. mjesta.

Pročitajte više