KOŠARKA

Dončićev suigrač iz reprezentacije: Njegova medalja s Eurobasketa se raspala

Foto: FIBA

LUKA DONČIĆ već drugu sezonu oduševljava NBA ligu, a prije nego što je tamo stigao, u Europi je osvojio dva najvažnija trofeja - senzacionalnu zlatnu medalju na Eurobasketu s reprezentacijom Slovenije i Euroligu s Real Madridom.

Od tog nevjerojatnog EP-a prošle su samo tri godine, ali Dončić svoju medalju više nema, barem ne u izvornom obliku i ako je za vjerovati njegovu tadašnjem suigraču Saši Zagorcu.

Zagorac je prije nekoliko dana objavio da završava karijeru, a u intervjuu za slovenski Sportal prisjetio se tog Eurobasketa 2017.

"S tim razdobljem mogu usporediti samo rođenje djeteta. Uspomene nije moguće izbrisati, ali medalju sam dao majci. U blizini djece vjerojatno ne bi dugo preživjela. Sva je izgrebana, od toga da ju je kći na uzici vukla po asfaltu kao da vodi psa do drugih igara. Ali to je čini jedinstvenom", rekao je Zagorac, a zatim dodao da je ipak u boljem stanju nego Dončićeva.

"Nećete vjerovati, ali koliko znam, njegova se medalja raspala."

Ako je to istina, to je stvarno tužna vijest za Dončića, ali s obzirom na to kako briljira u najjačoj ligi svijeta i da mu je tek 21 godina, nije nemoguće da tijekom karijere napravi još jednu senzaciju s reprezentacijom i osvoji novu, zamjensku.

Pročitajte više