WTA

Donnu Vekić u prvom kolu Birminghama izbacila osvajačica Roland Garrosa

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska tenisačica Donna Vekić zaustavljena je u srijedu u prvom kolu teniskog WTA turnira u Birminghamu. Bolja od nje bila je druga tenisačica svijeta Australka Asheligh Barty sa 6:3, 6:4.

Prvi set je bio izjednačen do rezultata 3:3. Vekić je oduzela servis Australki za vodstvo 2:1, ali je Australka odmah vratila servis, izjednačila i nakon toga okrenula set u svoju korist. Do kraja je hrvatskoj tenisačici još jednom uzela servis i okončala ga sa 6:3.

U drugom set je Australka nastavila dominantno i odmah je na početku oduzela servis hrvatskoj tenisačici. Tu je prednost Barty držala do kraja, uzela je Donni još jednom servis za 5:2 i servirala za meč, no tada je Vekić napravila break i smanjila na 5:3. Barty je svojim servisom privela meč kraju nakon sat i 13 minuta igre. 

Vekić pogodila dva asa, a Australka pet, iako je napravila sedam dvostrukih grešaka. Barty je bila bolja i na prvom i na drugom servisu, osvojila je 78 posto, odnosno 45 posto poena, a Vekić 67, odnosno 43 posto. 

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. Na turniru u Birminghamu nastupa i Petra Martić koja danas kasnije tijekom dana igra protiv Ruskinje Margarite Gasparijan.

Pročitajte više