Doveli su ga da spasi klub od ispadanja iz La Lige. Dobio je otkaz nakon 4 mjeseca

Foto: EPA

ČELNIŠTVO španjolskog prvoligaša Granade otpustilo je trenera prve momčadi, Urugvajca Alexandera Medinu (45), koji je na toj poziciji proveo svega četiri mjeseca. Andaluzijski klub je 27. studenog prošle godine doveo Medinu kao zamjenu za Paca Lopeza, pod čijim je vodstvom Granada u prvih 14 kola ostvarila samo jednu pobjedu i bila na predzadnjem mjestu La Lige.

No Medina nije napravio gotovo nikakav rezultatski pomak jer se Granada i dalje nalazi na pretposljednjoj poziciji, a za Celtom, prvim klubom izvan zone ispadanja, deset utakmica prije kraja sezone zaostaje 13 bodova. Granada u svom priopćenju nije navela ime trenera koji bi trebao zamijeniti Medinu, ali se u španjolskim medijima kao Urugvajčev nasljednik spominje Jose Ramon Sandoval, trener koji je već bio na klupi ovog andaluzijskog kluba od svibnja 2015. do veljače 2016.

Prema podacima Transfermarkta, Medina je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri samostalno vodio urugvajski Nacional, argentinski Talleres, brazilski Internacional i argentinski Velez. Granada mu je bila prvi posao u Europi.

Pročitajte više