lige petice

Drama iz Newcastlea podsjetila legendu na njegov dan užasa: Bio sam mrtav 12 minuta

Foto: Guliver

JUČER se na St. James parku na utakmici između Newcastlea i Tottenhama događala prava drama. U 40. minuti navijači domaćih su tražili da se susret zaustavi jer je jednom od gledatelja pozlilo. Tisuće su panično pokazivale rukama u istom smjeru na tribini.

To su vidjeli igrači na terenu, kojima je komešanje privuklo pažnju dok su čekali izvođenje kornera. Sergio Regulion je otrčao do suca Andrea Marrinera i rekao mu da bi trebao prekinuti utakmicu jer je očito nekome od navijača pozlilo, dok je Eric Dier otrčao do klupe Spursa po defibrilator kako bi nesretni navijač dobio pomoć.

Uskoro se vidjelo da navijači osobi masiraju srce i daju umjetno disanje. Na svu sreću, intervencija je bila na vrijeme i nesretni navijač je u stabilnom stanju.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PREKID UTAKMICE U NEWCASTLEU

Ipak, mogla se dogoditi tragedija i nejasno je zbog čega se toliko dugo moralo čekati da se pronađe defibrilator, koji je na kraju donio igrač Tottenhama.

Danas se u engleskim medijima pokrenula rasprava o tome, a legendarni Francuz David Ginola otkrio je kako je prije pet godina za dlaku izbjegao smrt na terenu.

Bivši francuski reprezentativac i nekadašnji igrač Newcastlea, Tottenhama i PSG-a prije pet godina doživio je zastoj srca tijekom jedne humanitarne utakmice, a njegov kolega Frederic Mendy mu je prisebnom reakcijom spasio život. Ginola je prepričao kako mu je također pomogao defibrilator prije negoli je završio na operaciji i stanje mu se stabiliziralo.

"Bio sam mrtav 12 minuta", naglasio je Ginola i poslao je apel svim organizatorima nogometnih utakmica.

"Ne možete organizirati utakmice bez posjedovanja defibrilatora. Posjedovanje takve opreme je nešto što bi trebalo biti minimum", poručio je Francuz.

Pročitajte više