Ivan Leko: Ne znamo kad ćemo dobiti plaće. Zabrinut sam, nitko ne zna što se događa

Foto: Profimedia

STANDARD LIEGE, klub čiji je trener Ivan Leko, u velikim je financijskim problemima. Čelnici belgijskog kluba poručili su igračima, stožeru i ostalim zaposlenicima da ne znaju kada će im moći isplatiti plaće. Vlasnici 777 Partners trenutno su upleteni u nekoliko sudskih procesa.

Stoga je novinarska sala Standarda bila puna na konferenciji za medije uoči utakmice s Westerlom koja zapravo nema nikakvu rezultatsku važnost. Ni jedan ni drugi klub ne mogu izboriti Europu niti ispasti. Leko je tako prvenstveno govorio o financijskoj situaciji.

Leko: Ne znamo kada ćemo primiti plaće

"Na sastanku nam je rečeno da uprava ne zna kada ćemo primiti plaće. Najteže se podnosi neizvjesnost. Ne samo za nas. Za ovaj klub radi šezdeset do sedamdeset ljudi. I oni također moraju staviti hranu na stol", rekao je Leko pa dodao:

"Što bih želio poručiti ljudima iz 777 Partnersa? Da su ljudi ovdje tužni. Ne znaju što će budućnost donijeti. Čitamo svašta, ali nitko ne zna što se događa. Svi traže jasnoću. Dobro je da je sezona pri kraju, ali što je s ambicijama za kasnije? Ovo je jako tužna situacija za lijep i velik klub kao što je Standard."

"Ne bih došao da su mi rekli da se i iduće sezone moram boriti protiv ispadanja"

Bivši trener Hajduka potom je nastavio: "Došao sam ovdje s ambicijom boriti se za europska natjecanja sljedeće sezone. Da su mi rekli da se i sljedeće sezone moram boriti protiv ispadanja, ne bih došao. I ja sam zabrinut, da. Teško je koncentrirati se na ovakav nogomet. Svatko tko kaže drugačije, zavarava se."

Ipak, igrači su i dalje ujedinjeni unatoč financijskim problemima. "Pitao sam ima li igrača koji radije ne bi više igrali. Nitko nije digao ruku. Moramo crpiti snagu iz naše časti, našeg ponosa i prekrasnih boja ovog kluba. Da nas nitko poslije ne može nazvati prevarantima. Želimo i dalje davati sve od sebe kako bismo poslije mogli svakoga pogledati ravno u oči", rekao je Leko.

Podsjetimo, Leko je preuzeo Standard na početku 2024. godine, nakon što je manje od dva mjeseca prije toga dobio otkaz u Hajduku. U teškoj sezoni uspio je sačuvati prvoligaški status kluba koji je 10 puta bio prvak Belgije, ali ne izgleda kao da ga u bliskoj budućnosti čekaju bolji dani.

Pročitajte više